ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ίδρυση νέου μεικτού αστυνομικού τμήματος στον Δήμο Επιδαύρου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. |

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή με θέμα την ίδρυση νέου μεικτού αστυνομικού τμήματος στην έδρα του νέου καλλικρατικού Δήμου Επιδαύρου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στην περιοχή του νέου καλλικρατικού Δήμου Επιδαύρου που προέκυψε από την ενοποίηση των καποδιστριακών δήμων Ασκληπιείου και Επιδαύρου, λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας δύο Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ κατά τις βραδινές ώρες η περιοχή αστυνομεύεται από τις υπηρεσίες του Ναυπλίου, από όπου απαιτούνται τουλάχιστον 30 λεπτά για τη μετάβαση περιπολικού στο Λυγουριό και 45 λεπτά στην Επίδαυρο.
Με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής η οποία, εκτός των άλλων, έχει ιδιαίτερο αρχαιολογικό και τουριστικό χαρακτήρα, καθώς και τα κενά που ήδη υπάρχουν, επιβάλλεται άμεσα η ίδρυση νέου Μεικτού Αστυνομικού Τμήματος στην έδρα του καλλικρατικού Δήμου Επιδαύρου, καθώς και η στελέχωσή του με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού, το οποίο πρέπει να εξασφαλιστεί από νέα οργανική δύναμη που θα προστεθεί στην υπάρχουσα της Α.Δ. Αργολίδας. Επισημαίνεται ακόμη η περαιτέρω επιβάρυνση του Α.Δ. Αργολίδας από την στελέχωση διμοιρίας για τη συχνή ενίσχυση άλλων αστυνομικών διευθύνσεων.
Ακόμη, επισημαίνεται ότι λόγω έλλειψης προσωπικού οι εποχούμενες περιπολίες, ειδικά των Α.Τ. και των Αστυνομικών Σταθμών γίνονται μόνο με τον οδηγό του περιπολικού, χωρίς το απαιτούμενο πλήρωμα, με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται αυτό.
Έτσι, το έλλειμμα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή είναι εμφανές, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1)      Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την ίδρυση νέου Μεικτού Αστυνομικού Τμήματος στην έδρα του καλλικρατικού Δήμου Επιδαύρου και τη στελέχωσή του με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού, από νέα οργανική δύναμη που θα προστεθεί στην υπάρχουσα της Α.Δ. Αργολίδας για την κάλυψη των πιεστικών αναγκών αστυνόμευσης της περιοχής».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ