ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σφάξε με αγά μ’ ν’ αγιάσω.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. |
 Την περασμένη Παρασκευή ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάι» παρουσίασε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιον την τηλεοπτική σειρά με τίτλο «1821», συμπληρωματική της σειράς εκδόσεων που κυκλοφόρησε με τίτλο «1821, η γέννηση ενός Έθνους- Κράτους». Ο αρχικός τίτλος ήταν «1821, η γέννηση ενός Έθνους» αλλά κατόπιν αντιδράσεων άλλαξε στο πιο ευκολοχώνευτο «Έθνος- Κράτος».

Στο έντυπο που διένειμε ο «Σκάι» για την προβολή της σειρά ομολογείται κυνικότατα και χωρίς ίχνος ντροπής ότι «η σειρά επιδιώκει να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντίληψης για την εποχή του ’21, ερευνώντας  εάν η Τουρκοκρατία ήταν πράγματι μια άγονη ιστορική παρένθεση ή εάν κατά την διάρκειά της συντελέσθηκαν σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες οδήγησαν σε μια καταπληκτική ιστορική εξέλιξη, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις: τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους». Την ιστορική επιμέλεια της σειράς έχει αναλάβει ο καθηγητής, γνωστός για τις νεοταξικές του απόψεις και καταβολές, Θάνος Βερέμης. Δηλαδή μας λένε πως ευτυχώς που μας σκλάβωσαν οι Τούρκοι και επαναστατήσαμε!  Πρέπει να είμαστε πολλοί τυχεροί που οι Τούρκοι μεταλαμπάδευσαν και σε εμάς τον μοναδικό τους πολιτισμό και από απολίτιστοι Έλληνες επιτέλους ξεστραβωθήκαμε και εκπολιτιστήκαμε.

Αλήθεια κ. Βερέμη γιατί θέλετε να «φτιάξετε» μια άλλη ιστορία; Και γιατί τώρα; Μήπως σας το ζήτησαν κάποιοι; Καινούργια ιστορία θέλει να γράψει και η Ρεπούση με τον συνωστισμό της, όπως και η Δραγώνα με το ανθελληνικό της παραλήρημα όπου σταθεί και βρεθεί. Δηλώσατε μάλιστα στην αίθουσα του Βουλευτικού πως το σημαντικό είναι να μάθουν "οι νέες γενιές" αυτή την νέα εκδοχή, φυσικά ακριβώς για να ξεχάσουν δια παντός τα ιστορικά εγκλήματα, τις γενοκτονίες που έχει υποστεί η Ελλάδα και ο Ελληνισμός από την Τουρκιά και για τα οποία δεν ζήτησε ούτε μια στοιχειώδη συγνώμη. Άλλωστε σήμερα, όπως πρόσθεσε και ο παρουσιαστής της σειράς Πέτρος Τατσόπουλος «η Ελλάδα δεν διεκδικεί και δεν παραχωρεί τίποτα».

Σοβαρά κ. Τατσόπουλε; Εσείς μην διεκδικείτε αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προσβάλετε την μνήμη των αδελφών Ελλήνων της Κύπρου που, τόσο πρόστυχα μόλις πριν λίγες δεκαετίες σκλαβώθηκαν από τον Τούρκο κατακτητή. Εσείς κ. Τατσόπουλε μην διεκδικείτε, εμείς όμως διεκδικούμε να δούμε να κυματίζει Ελληνική Σημαία στην Αμμόχωστο και στον Πενταδάκτυλο. Οι Αγωνιστές του’21 με τους οποίους και καταπιάνεστε όχι απλώς διεκδίκησαν κ. Τατσόπουλε, αλλά πολέμησαν σκληρά με μοναδική αυταπάρνηση και ποτισμένοι με τα Ιερά και Όσια του Έθνους-το οποίο προσπαθήσατε να μας πείτε πως μέχρι τότε δεν υπήρχε κιόλας!- και αποτίναξαν τον ζυγό. Εσείς κ. Τατσόπουλε ποτέ δεν θα διεκδικούσατε, ίσως και να κάνατε και κάποιο ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στο μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, άλλωστε τέτοιοι Έλληνες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Οφείλω να επισημάνω πως από το κοινό που παρακολούθησε την παρουσίαση της σειράς, όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια ένσταση, με ευγένεια έστω διατυπωμένη, αλλά ακουστήκαν και ζωηρά χειροκροτήματα. Κρίμα. Τουλάχιστον από τον παριστάμενο βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό ο οποίος έχει δείξει ότι διαθέτει υγιή εθνικά ανακλαστικά περίμενα μια παρέμβαση, παρέμβαση η οποία εκτιμώ ότι θα του προσέδιδε μοναδικό κύρος και χαρακτηριστικά ηγέτη στην συνείδηση τόσων των Ελληνόψυχων  Αργολιδέων, όσο και γενικότερα στην πολιτική και κομματική πραγματικότητα.
Σήμερα λοιπόν την ώρα που στην Θεοδοσιούπολη –Ερζερούμ- ο Έλληνας πρωθυπουργός ασπάζεται και αγκαλιάζεται για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες με τον Ερντογάν, επιχειρείται πολύ έξυπνα να γνωρίσουμε μια «άλλη» ιστορία. Αυτά που ξέραμε ήταν υπερβολές, μύθοι, παραμυθάκια και στο κάτω- κάτω ο Τούρκος είναι φίλος μας, άλλωστε κάτι θα ξέρουν οι πολιτικές ηγεσίες που αμαχητί έχουν παραδοθεί στις αγκάλες του! Κομμάτι επίσης της τουρκολαγνείας δεν θα μπορούσε να μην είναι και η καθημερινή προβολή τουρκικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, όχι μεταγλωττισμένων, για να εξοικειωθούμε και λίγο με την υπέροχη τουρκική γλώσσα. Αλήθεια τι μας έχει δώσει, που μας έχει βοηθήσει η Τουρκία κ. Παπανδρέου και συναντιέστε τόσο συχνά και μάλιστα είστε και τόσο χαρούμενος; Φυσικά φροντίσατε μέσα από τα πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνησή σας ΜΜΕ να δείξετε πως είστε και «τουρκοφάγος» και πως βάλατε τα πράγματα στην θέση τους. Τέρμα πλέον οι υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις, οι γκρίζες ζώνες, η διεκδίκηση του Αιγαίου. Ο πρωθυπουργός μας μίλησε και οι Τούρκοι χεστήκανε! Οι Τούρκοι, οι οποίοι την ώρα που οι δικές μας στρατιωτικές μονάδες έχουν τραγικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας-χάριν στα εγκλήματα της μείωσης της θητείας- εξοπλίζονται πρωτοφανώς και απλά «ακονίζουν την λεπίδα» τους, την ίδια ώρα που μας δίνουν συγχαρητήρια διότι στην ουσία διαλύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Κύριε Βερέμη σκεφτήκατε ποτέ πόσο θα τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων του 1821 με την ιστορία που φιλοδοξείτε να κατασκευάσετε και με το έγκλημα κατά του Ελληνισμού, στο οποίο πλέον καθαρά συμμετέχετε;


Βασίλης Ζώης
Δημοσιογράφος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ