ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Συνταγή για πασχαλινά κουλούρια (δοκιμασμένη,μακράν η καλύτερη)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:34:00 μ.μ. |
Υπέροχα μυρωδάτα και πάρα πολύ αφράτα κουλουράκια για τη Λαμπρή!
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
9 αυγά χωρισμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλιες
Αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (1700-1800 γραμμάρια)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα, προσθέτουμε την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά με τα χεράκια μας, ρίχνουμε το 1 πακέτο αλεύρι ολόκληρο και λίγο λίγο από το δεύτερο πακέτο. Μόλις αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα χεράκια μας αλλά να είναι μαλακή και ελαστική σταματάμε το ζύμωμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για τουλάχιστον μισή ώρα και μετά πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα! Αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού για να μην σκάσουν αλλά εμάς η μυρωδιά του αυγού δεν μας αρέσει και τα αφήνω σκέτα!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αλλά τα παρακολουθούμε συνέχεια γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα.
Καλό είναι να έχουμε πλάσει όλη τη ζύμη σε λαδόκολλες για να μην μένει ο φούρνος άδειος.
Η συνταγή είναι της κυρίας Εύης Βουτσινά από το βιβλίο Γεύση Ελληνική Ψωμιά- Κουλούρια αλλά επειδή είναι η καλύτερη συνταγή μακράν για κουλούρια πασχαλινά δεν την αλλάζω με τίποτα!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ