ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ" από την Θάλεια Αντωνιάδη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:07:00 μ.μ. |
 'Το Μαύρο Μαργαριτάρι' πραγματεύεται μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αυτή της κακοποίησης μιας δωδεκάχρονης και το πώς την αντιμετωπίζει η οικογένεια της καθώς και η ίδια. Το βιβλίο είχε τιμηθεί με εύφημη μνεία από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά τον Δεκέμβριο του 2009, που τότε είχε τον τίτλο "Η Έλλη μέσα στην αφίσα". Καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο που, κυρίως, προορίζεται για έφηβους αναγνώστες, έπρεπε να διαπραγματευτώ το θέμα με εξαιρετική λεπτότητα, γι' αυτό και επινόησα ένα εύρημα που ελπίζω να αρέσει σε αυτούς που θα το διαβάσουν.
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

"Η θάλασσα μέσα της βρήκε διέξοδο στα μάτια της και το κορίτσι άρχισε να κλαίει γοερά. Τρανταζόταν ολόκληρη από τους λυγμούς και το θρήνο, τα χέρια της είχαν κρεμάσει στα πλαϊνά σαν κλαδιά κομμένα.
"Για να σε βοηθήσει κάποιος, έπρεπε να μιλήσεις", αποκρίθηκε ύστερα από λίγο η γιαγιά, βλέποντας το κύμα του θρήνου να καταλαγιάζει σιγά σιγά. "Από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή!"

 Η Έλλη ένιωσε το σκληρό πρόσωπο της ζωής σε νεαρή ηλικία. Της στέρησαν τα όνειρα, την ταπείνωσαν, την πλήγωσαν... Τώρα, τυλιγμένη στη σιωπή, βλέπει τοΜαύρο Μαργαριτάρι να ξεμακραίνει και λίγο λίγο να χάνεται. Άραγε, θα βρει το κουράγιο να σταθεί και πάλι στα πόδια της;


Μια συγκλονιστική ιστορία που διαδραματίζεται στα παρασκήνια της ζωής και μας αφορά όλους".

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΘΑΛΕΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ