ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Απάντηση Γ.Μαγκριώτη στον Γ.Ανδριανό για το οδικό τμήμα Δερβενάκια-Μυκήνες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:45:00 π.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έλαβε γραπτή απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη στην από 28/7/2011 Ερώτηση που είχε υποβάλει με θέμα την πορεία υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα των έργων της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια – Μυκήνες (Εκκλησιαστικά).

Στην απάντηση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
«Η σχετική σύμβαση εκπόνησης της μελέτης του θέματος υπεγράφη το 2008 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Ιούνιο του 2010, κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης χαρακτηρισμού του έργου ως εθνικού επιπέδου, τη μελέτη ανέλαβε Υπηρεσία της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.

Έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι μελέτες του 1ου σταδίου και κατά τη διαδικασία έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, λόγω του υπάρχοντος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το θέμα εισήχθηκε για γνωμοδότηση στο Κ.Α.Σ. το οποίο και γνωμοδότησε θετικά με την από 21-03-2011 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αναμένεται η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την περαιτέρω προώθηση εκπόνησης και έγκρισης των υπολειπόμενων σταδίων μελετών».

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κρίσιμο οι αναγκαίες διαδικασίες για την έναρξη της υλοποίησης του έργου να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, χωρίς καμία καθυστέρηση. Η κατασκευή της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου είναι ένα απαραίτητο έργο ανάπτυξης που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και θα παρέχει σημαντικότατες υπηρεσίες στους κατοίκους και επισκέπτες της Αργολίδας.

Όπως είναι αυτονόητο, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την πορεία του έργου και να πιέζω, ασκώντας τα μέσα που μου παρέχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, για την χωρίς καθυστερήσεις και εκπτώσεις υλοποίησή του».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ