ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Βούλιαξε μέχρι και 60% ο τζίρος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. |
 Τη ρήση «έλλειψις χρημάτων στάσις εμπορίου» επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που συνέλεξε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από 84 εμπορικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα σχετικά με τις πωλήσεις των καταστημάτων στη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων που επισήμως έριξαν αυλαία προχτές.Η άγρια επίθεση της πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου στα λαϊκά εισοδήματα «αποτυπώθηκε» με αδιάψευστο τρόπο στα ταμεία των μαγαζιών. Περίπου οκτώ στους δέκα εμπόρους δηλώνουν ότι κατέγραψαν πτώση του τζίρου τους σε σύγκριση με την περσινή περίοδο των εκπτώσεων επαληθεύοντας το «κάθε πέρσι και καλύτερα», παρόλο που πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης του τζίρου ήταν κατά μέσο όρο 15% και πρόπερσι 20%.

Φέτος κατά μέσο όρο ο τζίρος σε όλη τη χώρα μειώθηκε κατά 25%, ενώ σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στην περιφέρεια, όπως στη Φλώρινα και στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, έφτασε το 60% και σε άλλες όπως στο Ναύπλιο, στα Γρεβενά, στο Κρανίδι, στην Αιδηψό, έφτασε το 50% . Στην Αθήνα και σε παραδοσιακές συνοικιακές αγορές, όπως στο Μαρούσι και τη Γλυφάδα, η πτώση του τζίρου έφτασε 40%, στον Πειραιά 20%, στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στο Αγρίνιο και αλλού 30% .

Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώθηκε φέτος για τα λαϊκά νοικοκυριά, από ακόμα μια σκοπιά, είναι το γεγονός ότι, όπως παρατήρησαν οι έμποροι παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, «έλειπαν» οι Ελληνες τουρίστες, ενώ μεγάλη μείωση σημειώθηκε σε τουριστικούς προορισμούς που προτιμούν ελληνικές οικογένειες. Οι ελάχιστοι έμποροι, ποσοστό 4,29% στο σύνολο, που δήλωσαν ότι πήγαν καλύτερα από πέρσι ή ότι ο τζίρος τους κυμάνθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ποσοστό 7,14%, προέρχονται από τουριστικές περιοχές όπου παρατηρήθηκε αύξηση ξένων τουριστών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ