ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς απογραφή δεν έχει επίδομα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |
  Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί με επείγουσα εγκύκλιό του ότι οι δικαιούχοι πρέπει να απογραφούν για να συσταθεί Ενιαίο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Παροχών, αλλιώς θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα.Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μετά το ξεκαθάρισμα, θα κοπεί περίπου το 20 με 30% των επιδομάτων.


Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα είτε περισσότερα Επιδόματα.

Στην επείγουσα εγκύκλιο σημειώνεται, "Η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα. Μετά το τέλος της απογραφής του ο δικαιούχος θα λάβει κωδικό αριθμό απογραφής. Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής δήλωση στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα".

Σύμφωνα με τις οδηγίες, ο δικαιούχος θα πρέπει να δηλώσει υπεύθυνα ότι τα στοιχεία που αναφέρει στην απογραφή είναι αληθή και ορθά και αναλαμβάνει την ευθύνη για ζημιά που τυχόν προκληθεί σε οποιονδήποτε, από ανακριβή ή αναληθή δήλωση των στοιχείων.

H απογραφή θα διαρκέσει από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 16 Μαρτίου 2012.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ