ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η επιστολή όλων των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ναυπλιέων στον Ο.Τ.Ε.Κ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:59:00 μ.μ. |
 Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την από 9/4/2012 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. περί της μεταφοράς της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ναυπλίου, από τον Δήμο Ναυπλιέων (Τολό) στον Δήμο Άργους – Μυκηνών. Κατόπιν αυτών, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Ενώ την Παρασκευή 6/4/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου με την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. κα. Μπόγρη και με την Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα. Μπέη, όπου και προφορικά αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις του Δήμου, για τη στέγαση της Σχολής και μάλιστα χαρακτηρίστηκαν όχι μόνο ενδιαφέρουσες αλλά και ικανοποιητικές.

Δόθηκε δε η διαβεβαίωση ότι θα εξεταστούν σοβαρά ακόμη και με επιτόπια αυτοψία. Παρά ταύτα αιφνιδιαστικά, εν κρυπτώ και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τρεις (3) μέρες μετά πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Ο.Τ.Ε.Κ. με αποτέλεσμα τη γνωστή απόφαση.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι μεταξύ των αρχικών κατατεθειμένων προτάσεων υπήρχε και η δοκιμασμένη λύση των κτιρίων του ΟΑΕΔ, για την εξέταση της οποίας ουδεμία ουσιαστική ενέργεια αναλήφθηκε εκ μέρους των συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού, Υπουργείο Απασχόλησης).

2) Διερωτώμεθα γιατί ένα διορισμένο Δ.Σ. ενός Δημοσίου Οργανισμού λίγες ώρες προ της αναμενόμενης διαλύσεως της Βουλής και ταυτόχρονης προκηρύξεως εκλογών, «σπεύδει» να συνεδριάσει και να «κλείσει» την υπόθεση.
3) Ως προς την ουσία του θέματος δεν θα επεκταθούμε, είναι άλλωστε και εγγράφως κατατεθειμένες οι απόψεις του Δήμου Ναυπλιέων. Ευχόμαστε όμως η εσπευσμένη μεταφορά της Σχολής από μία τουριστική πόλη, που επί 40 χρόνια αποτελεί την φυσική έδρα της Σχολής, να μην αποβεί εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμό της που ήταν δυστυχώς και η αρχική εισήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι στην εποχή της λαϊκής επιταγής για διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης, ο χειρισμός της μεταφοράς της Σχολής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε.Κ. εγείρει ερωτηματικά τόσο ως προς την διαδικασία όσο και ως προς την ουσία.

Όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση για εμάς δεν «κλείνει» εδώ. Τώρα μόλις «ανοίγει». Πέραν της ενημερώσεως με την παρούσα και όλη την σχετική αλληλογραφία προς το αρμόδιο Προϊστάμενο Υπουργείο, η υπόθεση θα επανέλθει από εμάς ούτως ή άλλως στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε.Κ. και προς κάθε κατεύθυνση, ως προς τη νομιμότητα και σκοπιμότητα της απόφασης αυτής.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
Παναγιώτης Αναγνωσταράς

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:
Αναστάσιος Σαλεσιώτης
Χρήστος Γραμματικόπουλος
Ιωάννης Γκιόλας
Ανδρέας Βασιλείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ