ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εορτασμός μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων στο Ναύπλιο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. |
 Ο φετινός εορτασμός είχε σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923.

  Ο φετινός εορτασμός  πραγματοποιήθηκε  την  Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στο Ναύπλιο   με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου χοροστατώντας του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Βασιλείου Σουλάνδρου και ομιλία από τον  κύριο Γεώργιο Κόνδη, Δρ. Κοινωνιολογίας, κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
 Εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ Αναστάσιο Χειβιδόπουλο από την περιφερειακή σύμβουλο Γιούλα Λαπαθιώτη, τους Βουλευτές  του Νομού, τον Δήμαρχο  Ναυπλιέων  κ. Δημήτριο Κωστούρο, τον διοικητή του ΚΕΜΧ  και των σωμάτων ασφαλείας του νομού, καθώς και από εκπροσώπους των Αντιστασιακών και Ποντιακών  Οργανώσεων.
Ο Σύλλογος Ποντίων με την βοήθεια και συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στο Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ναυπλίου, διοργάνωσε εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια και χορούς.
 Στη λύρα και στους θρήνους ο Νικόλαος Βασιλειάδης, ενώ στην αφήγηση η Αλεξάνδρα Κιουπτσίδου. Το χορευτικό του Συλλόγου  Παρουσίασε τον Πυρρίχιο χορό. Μετά το  πέρας της εκδήλωσης  προσφέρθηκαν  αναψυκτικά και γλυκίσματα.
Μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων για την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού 

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου. «Στις 19 Μαΐου, τιμούμε, τους Εθνομάρτυρες του Πόντου. Τους σφαγιασθέντες και τους διωχθέντες αδελφούς μας. Η Γενοκτονία αυτή αποτελεί ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μία μελανή σελίδα στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Σήμερα, εμείς τιμάμε όλους Εκείνους γιατί όσο εμείς θυμόμαστε τα γεγονότα αυτά τόσο η προσπάθεια συρρίκνωσης του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο θα είναι αποτυχημένη» δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, που διοργάνωσε ο σύλλογος Ποντίων, και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2012.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ