ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η εκκλησία ανοίγει και δεν κλείνει δρόμους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. |
 Άρθρο του Κώστα Λαγού

 Κάποιο ασήμαντο νοητικά στάσιμο ανθρωπάκι, με το ψευδώνυμο «Κώστας» από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων της Ερμιόνης, βάλλει μέσω ίντερνετ κατά του δημάρχου της Ερμιονίδας Δημήτριου Καμιζή. Απλό ανθρωπάκι της ντροπής, ο Κώστας Λαγός από τα παιδικά του χρόνια – πάντα μαχητής – άνθρωπος της προσφοράς και της δημιουργίας, σε όλη την ιστορική του διαδρομή μέχρι και το τέλος της ζωής του, δεν χτυπάει ποτέ πισώπλατα, και δεν αναφέρεται ποτέ ανώνυμα, ποτέ παραπλανητικά.


Προσωπικά πιστεύω πως ο Δήμαρχος δεν απουσίαζε με σκοπιμότητα από την συνεδρίαση – διαφορετικά μπορούσε να δώσει εντολή στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να ψηφίσει αρνητικά – ενώ η απόφαση της συνεδρίασης ήτανε ομόφωνη και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ που υπερασπίστηκαν αυτό το δύσκολο αυτό το χρόνιο και πολύ δίκαιο αίτημα των πολιτών – δηλαδή να μην κλείσει ο δρόμος που υπάρχει από το 1846 και στην επόμενη συνεδρίαση να δώσει λύση οριστική. Εφόσον το μοναστήρι ενοχλείται από τα διερχόμενα οχήματα, τι πιο απλό να ανοίξει μια παράκαμψη για να εξυπηρετεί τα εκατοντάδες σπίτια της περιοχής και όλους τους εργαζόμενους πολίτες που σήμερα βιώνουν αισθητά το οικονομικό πρόβλημα της επιβίωσης. Είναι άκρως παράλογο να κλείσει ένας δρόμος επαρχιακός και εκτάκτου ανάγκης, φτιαγμένος από την Νομαρχία για την άμεση πρόσβαση και εξυπηρέτηση των οχημάτων – Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Κέντρου Υγείας (ασθενοφόρα οχήματα), Αστυνομικά οχήματα και όλα τα οχήματα του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Επίσης και για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με όλο τον σεβασμό στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και με όλο το σεβασμό στο κύρος της γερόντισσας, που αναμφισβήτητα έχει αφιερώσει όλη τη ζωή της στον Θεό, θέλω δημόσια να την παρακαλέσω να αποδεχθεί μια συμβιβαστική λύση προς όφελος της εκκλησίας και όλων των χριστιανών πολιτών. Επίσης να την παρακαλέσω να σταματήσει να κινδυνολογεί εις βάρος μου γιατί πρέπει να γνωρίζει πως μεγάλωσα κοντά στην εκκλησία.

Είμαι όμως ενάντια σε ανεπίτρεπτες πρακτικές και λογικές που θίγουν και αμαυρώνουν τον κλήρο της εκκλησίας και απομακρύνουν τους πιστούς από κοντά της. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως ο Θεός μας δίδαξε ΑΓΑΠΗ. Όσο για το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας Ευφραίμ, θέλω ταπεινά προσωπικά να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ για το ακέραιο σκεπτικό του – πως η εκκλησία – αγκαλιάζει και στηρίζει όλους τους ανθρώπους

Η εκκλησία ανοίγει και δεν κλείνει δρόμους.


Με εκτίμηση και σεβασμό
Λαγός Κων/νος
Ενεργός πολίτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ