ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Το άγνωστο ιερό της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδας στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
Το άγνωστο ιερό της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδας στο Άργος
 Στην πόλη του Άργους διασώζεται κέντρο λατρείας της Αιγύπτιας θεάς Ισιδας .Ένα σπάνιο μνημείο για την περιοχή αλλά και για την Ελλάδα, βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης.


Με βάση τις πληροφορίες από πινακίδα της Δ΄Ε.Π.Κ.Α με την υπογραφή της αρχαιολόγου Ελένης Σαρρή, χτίσθηκε στα τέλη του 3 αιώνα μ.χ και εγκαταλείφτηκε σταδιακά τον 6 αιώνα μ.χ. Πιθανόν ο χώρος όπως είναι χτισμένος να χρησιμοποιούσε ως Ιερό πιθανόν για τους εμπόρους που έρχονταν στην περιοχή από την Αίγυπτο.

Από μία άλλη εκδοχή πιθανόν την εποχή την περίοδο εκείνη η λατρεία της θεάς Ισιδας είχε περάσει για τα καλά και στην Ελλάδα. Μάλιστα υπήρχαν μεγάλα λατρευτικά κέντρα στις περιοχές της Αθήνας, της Δήλου, Πειραιά, Μαραθώνα. Άλλοι πάλι μαρτυρία αναφέρει πως η αρχαία θεά Ισιδα ήταν η Αργεία Ιώ, κόρη του Βασιλιά Ινάχου και εκλεκτή του Δία.
Πάντως ο χώρος αυτός που φέρει τόσο μεγάλη αξία έχει καταντήσει χώρος απορριμμάτων ,γεμάτος από ξεραμένα χόρτα ακόμα και δένδρα ,τα οποία πιέζουν τα τοιχώματα και κινδυνεύουν να πέσουν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ