ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Κ.Ο Ανασύνταξη Ναυπλίου για Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:59:00 μ.μ. |

 Δελτίο Τύπου

 Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι φήμες για κλείσιμο του νοσοκομείου του Ναυπλίου. Μόνο εντύπωση δε θα μπορούσε να προκαλέσει το παραπάνω, καθώς η συνεχής υποβάθμιση των παροχών υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ο ατέλειωτος Γολγοθάς και η καθημερινή ταλαιπωρία ακόμα και για μια απλή εξέταση των ασθενών στο νομό μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, μας έχουν κάνει να περιμένουμε "τα πάντα " και να λέμε "κάθε πέρυσι και καλύτερα".

Τι άλλο, άραγε, να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που ορκίζεται πως θα κάνει "τα πάντα " για να μη βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα "προς το συμφέρον της χώρας ";
Τι διαφορετικό θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση, που από την αρχή της θητείας της έχει ξεκαθαρίσει πως όταν λέει " χώρα" δεν εννοεί τους εργαζόμενους που δουλεύουν υπό τη θηλιά της απόλυσης , των μειώσεων του μισθού τους και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τους άνεργους που ζητιανεύουν για ένα μηδαμινό επίδομα ανεργίας, τους νεολαίους που σπουδάζουν σε σχολές που υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα και λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια σαν να είναι μαγαζιά και που όταν τελειώνουν δε βρίσκουν δουλειά, τους συνταξιούχους που δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, τους φτωχούς αγρότες που βλέπουν τον κόπο χρόνων να χάνεται, τους αμέτρητους μικρούς μαγαζάτορες να χρεοκοπούν και να κλείνουν τα μαγαζιά τους!

Δεν εννοεί τους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας που αγωνίστηκαν ηρωικά για τα δικαιώματά τους , δεν εννοεί όλους τους κλάδους των εργαζόμενων που δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωσή τους , δεν εννοεί τα σχολεία , τα ασφαλιστικά ταμεία , τα νοσοκομεία , τα κέντρα υγείας , δεν εννοεί όλο αυτό το τεράστιο εργασιακό δυναμικό που τα στελεχώνει ! Σίγουρα δεν εννοεί την προάσπιση της επιβίωσης , της αξιοπρέπειας, των αναγκών και των συμφερόντων των εργαζόμενων και του λαού μας!

Μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο: η κυβέρνηση αυτή ούτε μπορεί , αλλά ούτε και θέλει να υπερασπιστεί τους παραπάνω . Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα κάνει τα πάντα για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομήχανων και των εφοπλιστών· τη διασφάλιση της θέσης της χώρας στην ΕΕ, την αποπληρωμή του ληστρικού και τοκογλυφικού χρέους, με ό,τι αυτό σημαίνει :

Θα συνάπτει μνημόνια και θα ορκίζεται για την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους , θα ξεπουλάει μπιρ παρά το δημόσιο πλούτο, θα στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία , θα ξεζουμίζει ακόμα και τους συνταξιούχους, θα κλείνει χωρίς δεύτερη σκέψη σχολεία και νοσοκομεία , θα επιβάλλει νέους φόρους κτλ.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η περίπτωση του νοσοκομείου του Ναυπλίου.
Ενός νοσοκομείου ήδη υποβαθμισμένου, με ελλείψεις σε υλικά και εργαζόμενους , με γιατρούς που κάνουν εφημερίες απλήρωτοι , με νοσοκόμους και τραυματιοφορείς που δεν τους πληρώνουν τις πρόσθετες ώρες εργασίας τους, με παροχές υγείας που δεν επαρκούν , παρόλη τη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζόμενων! Ενός νοσοκομείου , όμως , που προσφέρει και έχει να προσφέρει αρκετά στον ντόπιο πληθυσμό και για αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσει!
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ναυπλίου πρέπει να δικαιωθούν!
Σε συντονισμό και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου του Άργους, με όλα τα σωματεία των εργαζομένων της περιοχής αλλά και με όλο το λαό της Αργολίδας πρέπει να διεκδικήσουμε:

- Να μην κλείσει το νοσοκομείο του Ναυπλίου.
- Να αναβαθμιστούν στο επίπεδο που θα καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες του πληθυσμού οι παροχές υγείας.
- Καμία απόλυση εργαζόμενων - προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό - καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των δύο νοσοκομείων της Αργολίδας.


Απαιτούμε πραγματικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που θα λειτουργεί χωρίς επιχειρηματικά-ανταποδοτικά κριτήρια και θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες για όλο το λαό-και για ανέργους και ανασφάλιστους!
Καμία οικονομική επιβάρυνση των ασθενών για τη λειτουργία των νοσοκομείων, καμία συγχώνευση-κατάργηση περιφερειακών ιατρείων, κέντρων υγείας, κλινικών, νοσοκομείων.

Τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό και αυτόν θα υπηρετήσουν!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ