ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη τύπου της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. |
 Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου και Γιώργος Πινάτσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και στην περιοχή μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο ασφαλιστικό και φορολογικό πρόβλημα.

Ανέφεραν τα παρακάτω:
Αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές.

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος των Ε.Β.Ε.

Η οικονομική Καπιταλιστική Κρίση στη χώρα βαθαίνει, οι δυσμενείς επιπτώσεις της στην επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ ήδη διαφαίνονται τραγικές.

Το 42% των μικροεπιχειρήσεων έκλεισε το 2011 με ζημιές.

180 χιλ. επιχειρήσεις (σχεδόν στο σύνολό τους, μικρές) δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος στο δωδεκάμηνο που τρέχει, 60 χιλ. από αυτές θεωρούν βέβαιο το λουκέτο.

Τέσεροι στους δέκα αυτοαπασχολούμενους έχουν καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις (ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, ΕΦΟΡΙΑ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ).

Αυτά διαπιστώνει έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ (Φεβρουάριος 2012).
Την ίδια κατάσταση επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του ΟΑΕΕ. Από τους 800 χιλ. ασφαλισμένους, ταμειακά ενήμεροι είναι μόνο 372 χιλ. (το 46%). Οι υπόλοιποι το 54% χρωστάνε λιγότερες ή περισσότερες εισφορές, και κατά συνέπεια έχουν απομείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το 2011 κατατέθηκαν 56 χιλ. αιτήσεις διαγραφών από το ταμείο και οι διαγραφές προβλέπονται περισσότερες στο 2012.

Η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων αποτυπώνεται πολύ παραστατικά στα ξενοίκιαστα μαγαζιά στις Πόλεις του Αργους και του Ναυπλίου, σε όλες τις συνοικίες των μεγάλων Πόλεων, διακρίνεται στις κουβέντες των αυτοαπασχολούμενων που ξεχειλίζουν από αγανάκτηση και οργή.

Το ζητούμενο είναι, πώς θα εκφραστεί αυτή η αγανάκτηση και η οργή, αφού το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών δεν έδωσε λύσεις και προοπτικές, οπότε η κατάσταση θα συνεχίζει να χειροτερεύει.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προβάλλεται σαν ο παράδεισος της επιχειρηματικότητας. Επιχειρήσεις παντού, σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, απορροφούν το μεγάλο ποσοστό του παραγόμενου Πλούτου.

Η ύπαρξη πληθώρας μικροεπιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία συνιστά γι’ αυτούς «διαρθρωτικό πρόβλημα» που απαιτεί λύση, δηλαδή την δική μας εξόντωση.

Οι αστοί πολιτικοί το αποκρύβουν για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους τους, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζουν υπηρετούν με συνέπεια αυτήν την προοπτική.

Η οικονομική κρίση προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να επιταχύνουν τις διαδικασίες μονοπώλησης της αγοράς και να ξεμπερδεύουν με εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Η μετεκλογική περίοδος βρίσκει εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης από τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα,

εκατοντάδες χιλιάδες μισο - απασχολούμενους με δύο ή τρία μεροκάματα την εβδομάδα, 1,5 εκ. άνεργους, τα παιδιά μας να δουλεύουν για 400 ευρώ.

Αυτή είναι η καπιταλιστική Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της κυριαρχίας των βιομηχάνων, εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Αυτή είναι η ζωή που μας «υπόσχονται» τουλάχιστον μέχρι το 2042 στα μνημόνιά τους.

Αυτή είναι κοινωνία που με τους κοινούς αγώνες και τη λαϊκή συμμαχία πρέπει να αντιπαλέψουμε μέχρι την ανατροπή της.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μαζί με τους συνοδοιπόρους και τους δορυφόρους τους, ετοιμάζονται για την νέα βάρβαρη επίθεση στη δουλειά, το εισόδημα, τη σύνταξη.

Αυτά έχουν υπογράψει, αυτά θα εφαρμόσουν, παρά τα όποια παραπλανητικά λέγονται για εσωτερική κατανάλωση, αν δεν τους εμποδίσουμε.

Συμμετέχοντας στους κοινούς αγώνες, με όλους τους εργαζόμενους οφείλουμε να δώσουμε ηχηρή απάντηση.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στη μιζέρια, την ανεργία και βουτηγμένοι στα χρέη για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των βιομήχανων, των εφοπλιστών και τραπεζιτών!

Να συμβάλλουμε για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, με τους φτωχούς αγρότες, το ριζοσπαστικό γυναικείο και φοιτητικό κίνημα,

στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει,

Αυτές τις μέρες (σκόπιμα μετα τις εκλογές) εκατοντάδες συνάδελφοί μας στην Αργολίδα, σέρνονται από τον Ο.Α.Ε.Ε. στα δικαστήρια για καθηστερημένες οφειλές, ενώ είναι γνωστές πάνω τους οι συνέπειες της Οικονομικής Κρίσης.

Οι Δ.Ο.Υ Αργους και Ναυπλίου (επίσης μετά τις εκλογές, τυχαία ?) κοινωποιούν κατασχετήρια και προσημειώσεις στα περιουσιακά στοιχείων επαγγελματιών Βιοτεχνών και εμπόρων, αυτή είναι η καθημερηνότητα που μας πνίγει και είμαστε υποχρεωμένοι άμεσα να διεκδικήσουμε :
Απαιτούμε την αύξηση του αφορολόγητου στα 20 χιλ. ευρώ, για να σταματήσει η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων και να καταργηθεί το λεγόμενου «τέλος επιτηδεύματος».
Δυναμώνουμε την οργάνωση ενάντια στα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ.
Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων συμπεριλαμβανομένων των ΕΒΕ, επίδομα ανεργείας μετα το κλείσιμο της επιχείρησης.
Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ΕΒΕ ώστε να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

· Διεκδικούμε ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στα Ταμεία λόγω της κρίσης και μείωση των εισφορών όσο διαρκεί η Κρίση.

· Παρεμπόδιση και σταμάτημα κάθε απόπειρας πλειστηριασμού επαγγελματικής στέγης των Ε.Β.Ε. καθώς επίσης και της πρώτης Κατοικίας,

· Ρύθμιση των επαγγελματικών δανείων και μεγάλη περίοδο χάριτος τουλάχιστον όσο διαρκεί η Οικονομική Κρίση.

Τέλος καλούμε Βιοτέχνες, Εμπόρους, Ελεύθερους επαγγελματίες, Σωματεία και φορείς των ΕΒΕ στην Αργολίδα, σε σύσκεψη προετοιμασίας αγωνιστικών παρεμβάσεων, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και την ΟΓΕ, που θα γίνει την άλλη Τετάρτη 18 Ιουλίου και ώρα 8,00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ