ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Γιόρτασε το εκκλησάκι της κατακεκρυμένης στη Καραθώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. |
   Το Γεννέσιον της Θεοτόκου γιορτάστηκε στο εξωκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμένης στην Καραθώνα Ναυπλίο.

 Πρόκειται ίσως για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση. Η Μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχθηκε μια αγιογραφία(Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής) που σώζεται σε αρκετή καλή κατάσταση φέρει πάνω της μια χρονολογία του 1500 η 1600 μχ. αυτό δείχνει πόσο παλιό ειναι αυτό το ασκητήριο.
Σε άλλες πηγές αναφέρεται να αποτελεί μετόχι της ιεράς μονής μεταμορφωσεως καραθωνας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά καθώς επίσης και σαν χώρος, ασκητήριο , στο οποίο βρίσκαν καταφύγιο μοναχοί μάλιστα και όλως ο χώρος που πιο πολύ μοιάζει με μικρο κάστρο δείχνει πως οι μοναχοί που ζούσαν εκεί φυλάγονταν από τους πειρατές.
 Στο εσωτερικό του ναου αυτού πριν λίγα χρόνια βρέθηκε μέσα σε κρύπτη μια εικόνα του Γενεσιου της Θεοτόκου ίσως και του 8 η 9 αιώνα μχ ένα πραγματικά κειμήλιο για τον ναό.Η εικόνα σήμερα φυλάσσεσαι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστριας Ναυπλίου όπου και ανήκει το εξωκλησακι.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ελευθέριος Μιχος ιερέας του Ιερού ναου Ευαγγελιστριας Ναυπλίου. Τον οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου μιας και είναι αγαπητό σε όλους τους Ναυπλιωτες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ