ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. |
 Τον κώδωνα του κινδύνου, για την αύξηση νέων κρουσμάτων AIDS το 2012, κρούουν οι γιατροί.
Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι μονάδες λοιμώξεων των Νοσοκομείων προκύπτει ότι για το 2012 αναμένεται μια μεγάλη _ συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το 2011 _ αύξηση των νέων κρουσμάτων HIV λοίμωξης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, ο αριθμός νέων HIV λοιμώξεων στο τέλος του 2012 θα υπερβεί τις 1.250. Δηλαδή θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μεγαλύτερη του 50% σε σχέση με το 2011. Η μεγάλη αύξηση αφορά κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών (περίπου 50% των νέων λοιμώξεων), στους οποίους η επιδημία εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, οι χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την HIV λοίμωξη, φέρνοντας στη δεύτερη θέση τους ομοφυλόφιλους άνδρες. «Η εξάπλωση της HIV λοίμωξης στους ενδοφλέβιους χρήστες που προέρχονται κυρίως από την Αττική, ευνοείται από τις χαμηλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, την πορνεία, την αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων, τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και την κοινή χρήση μολυσμένων βελονών και συρίγγων», ανέφεραν οι ειδικοί επιστήμονες.

Συνολικά στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 13.000 ασθενείς με AIDS και απ' αυτούς βρίσκονται σε θεραπεία _ γιατί μόνο αυτοί χρειάζονται _ 6.200 ασθενείς. Οι ειδικοί τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη συντονισμένης και έγκαιρης δράσης από την Πολιτεία, για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας σε αυτή την κοινωνική ομάδα και να επιλυθούν ταχύτατα τα προβλήματα που υπάρχουν για την περίθαλψή τους (κοινωνική ασφάλιση, επάρκεια προσωπικού και χώρων νοσηλείας, προγράμματα στέγασης και απεξάρτησης).

Οι προσπάθειες _σημείωσαν _ για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου για την αντιμετώπιση του AIDS δεν έχουν ακόμη καρποφορήσει. «Μέχρι τότε», πρόσθεσαν, «η σωστή ενημέρωση, η λήψη προφυλακτικών μέτρων και η έγκαιρη θεραπεία αποτελούν τα αποτελεσματικότερα μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης της νόσου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ