ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Από την αποχουντοποίηση στην απομυθοποίηση της μεταπολίτευσης...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. |

Άρθρο του
Γιάννη Φουρνάρου

 Η σημαία του πολυτεχνείου κανονικά πρέπει να είναι σε ειδικό χώρο στην Βουλή . Αν θέλουμε να μιλάμε για ναό της Δημοκρατίας. Όπως και πολλά αλλά σύμβολα του έθνους, που θυμίζουν τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία και Ελευθερία. Η σημαία του Πολυτεχνείου είναι σύμβολο , είναι ιστορία αλλά βλέπεις πως δυστυχώς η μεταπολίτευση φέρθηκε στην ιστορία, στην μνήμη, στους αγώνες του λαού . Ακόμα και η Μακρόνησος θα έπρεπε να ήταν ένα μουσείο ...

Να βλέπαμε την εποχή.. την ιστορία, εμεις που ευτυχώς δεν πήγαμε ποτέ εκει.. Οι ΗΠΑ έχουν αξιοποιήσει την φυλακή του Αλ Κατραζ ως τουριστικό θέρετρο, όπου βρισκόντουσαν εγκληματίες, για να δείχνουν την τιμωρία που περιμένει όποιον πολίτη παρανομήσει. Εμείς δεν αξιοποιήσαμε τις φυλακές που πήγαν πολιτικοί κρατούμενοι και οχι εγκληματίες, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία .. Μπορούσαμε να αξιοποιούσαμε τις φυλακές σαν τουριστικά θέρετρα οχι εγκληματιών και παραδείγματα φόβου και τιμωρίας αλλά παραδείγματα δημοκρατίας και ελευθερίας. Τα ιδανικά αυτά που πρεσβεύει το έθνος μας ανα τους αιώνες.

Οι φυλακές θα γινόντουσαν πλέον θύλακες Δημοκρατίας. Θα μας θυμιζαν τα λάθη μας σαν λαος και δεν θα ξεχνάγαμε ποτε. Δυστυχώς ήθελαν να σβήσουν το παρελθόν δλδ την ιστορία μας... Η πολιτική ειναι μνήμη και απο την ιστορια, απο την μνήμη απο το παράδειγμα μαθαίνεις... Δυστυχώς πολλοί ήθελαν να σβήσουν την μνήμη . Οχι βεβαια για το καλο και την ενότητα της πατρίδας αλλα για να εκμεταλλευτούν αυτη την απώλεια της ιστορίας, της μνήμης και τωρα να έχουμε Χρυσή Αυγή, νοσταλγούς της χούντας, παραπληροφόρηση και την σκύλευση μιας γενιάς που πρόσφερε και για να ειμαι ακριβής, μιας μικρης μειοψηφίας της γενιάς αυτης..

Γιατί κάποιοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους και κάποιοι άλλοι εξαργύρωσαν τον αγωνα τους δυστυχώς ..Βεβαια το τραγικό ειναι οτι μετα την χούντα η μιση και πλεον Ελλαδα ελεγε οτι ηταν στο πολυτεχνείο..και εκει υπάρχει πολυ "ψωμι".Για την νοοτροπία του λαου και πως μετά εκμεταλλεύτηκε η μεταπολίτευση την Ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα οι εγχώριες και ξένες ολιγαρχίες...Σημερα χρειάζεται η χωρα να βγει και απο την μεταπολίτευση,απο αυτον τον μυθο οπως καποτε έβγαινε απο την αποχουντοποίηση.Aλλα αυτη την φορα χρειάζεται ερμηνεία για το τι έγινε και οχι κουκούλωμα, για να μην έχουμε τα ίδια λάθη..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ