ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ιδιοκτήτρια του νέου πολυχώρου «Φουγάρο» Φλωρίκα Κυριακοπούλου μιλά για το (νέο) Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:49:00 μ.μ. |
 Ένας νέος πολιτιστικός χώρος εγκαινιάστηκε στο παλιό εργοστάσιο της βιομηχανίας Ανθός, ανανεώνοντας την πολιτιστική ταυτότητα της πρωτεύουσας της Αργολίδας. Η δημιουργός του Φλωρίκα Κυριακοπούλου μιλά για το χαρακτήρα του, τα all time classics και το... νέο Ναύπλιο.
«Βλέπω το Φουγάρο ως ένα δυναμικό χώρο ζωής, που θέλει να εμφυσήσει σε μικρούς και μεγάλους τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης μέσα από απλά, καθημερινά πράγματα ( π.χ. μαγειρική ) αλλά και πιο σύνθετα, όπως οι χειροτεχνίες και άλλες μορφές τέχνης. Πάνω απ’ όλα επιθυμεί να μεταγγίσει την αγάπη για την ποιότητα, το μεράκι και το πάθος, να προσφέρει κίνητρα κι ερεθίσματα για πνευματικές αναζητήσεις.

 Όλα τα... κύτταρα του Φουγάρου, η βιβλιοθήκη τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών, τα εργαστήρια, το cafe, το artshop, οι εκθεσιακοί χώροι, συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Η πλούσια εκδηλωσιακή παλέτα του περιλαμβάνει ποικίλα εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια που αφορούν τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες. Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα τρέχει το “Craft Fair #1”, η μεγαλύτερη έκθεση χρηστικών αντικειμένων 56 Ελλήνων καλλιτεχνών, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Ξανθούλη, η οποία και θα ανανεώνεται συνεχώς».
 «Χαίρομαι που καινούργια στέκια με άποψη και προσωπικό στιλ έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό στο Ναύπλιο, από νέους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν την εναλλακτική πρόταση στην ψυχαγωγία. Ενδεικτικά αναφέρω το μπαρ “Βάτραχος”, το “Circulo” και το “360 Cafe” στην Παλιά Πόλη, το ουζερί “Άνω Κάτω” απέναντι από το στρατόπεδο του Ναυπλίου, το κατάστημα τροφίμων Χύμα και Τσουβαλάτα στην οδό Άργους και τα βιολογικά προϊόντα του Καραμάνου στην Ασκληπιού».

«Αν φιλοξενούσα έναν φίλο μου στο Ναύπλιο, θα τον πήγαινα αρχικά στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα για να δούμε τις μοναδικές συλλογές και το υπέροχο πωλητήριό του, στο εξαιρετικά ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος, όπως επίσης και στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, το οποίο στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό αρχοντικό. Η ώρα του φαγητού θα μας έβρισκε είτε στον “Αραπάκο” και τον “Σαβούρα” είτε για ψαράκι στις ήσυχες και παραδοσιακές ταβέρνες της Πλάκας ή στο Βιβάρι και ύστερα θα τον προκαλούσα να γευτεί το φημισμένο παγωτό του Ιταλού. Το cafe του Φουγάρου, πάλι, είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις με την ησυχία σου τον καφέ και το γλυκό σου. Στη λίστα των “οπωσδήποτε” θα έβαζα έναν αρχαιολογικό περίπατο στις Μυκήνες, την Τίρυνθα, την Ασίνη και το Ηραίο στο Άργος και –αν φυσικά ήταν καλοκαίρι– μια παράσταση στην Αρχαία Επίδαυρο και μια βουτιά στην παραλία της Πλάκας, την οποία αγαπώ ιδιαίτερα, κάτω από τα κυκλώπεια τείχη της Ασίνης».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ