ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γ. Μανιάτης: Άμεση πάταξη της εγκληματικότητας στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:42:00 π.μ. |
 Την άμεση πάταξη της εγκληματικότητας στην Αργολίδα, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Χονδρική Αγορά Άργους και την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στη Νέα Κίο, αλλά και το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την αστυνόμευση, έθεσαν οι τρεις Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Ι. Ανδριανός, Δ. Κοδέλας και Γ. Μανιάτης κατά τη χθεσινή σύσκεψη που είχαν με τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια.

Αναφορικά με το θέμα ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενημερώσαμε πλήρως τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, καθώς και τον αρμόδιο Γεν. Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, κ. Δ. Τσακνάκη, για τις πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες στη περιοχή της Νέας Κίου. Ζητήσαμε την άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά της αστυνομίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής, δικαιώματα που σχετίζονται με την προσωπική και οικογενειακή τους ασφάλεια, καθώς και με την ασφάλεια της περιουσίας τους. Τέθηκε το συνολικότερο ζήτημα της παραβατικότητας επίσης στην περιοχή της Αγ. Τριάδας αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Αργολίδας. Ειδική αναφορά έγινε για τις εξαιρετικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες στις περιοχές της Ερμιονίδας και της Επιδαύρου. Είναι προφανές ότι τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αργολίδα προσπαθούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα να ανταποκριθούν σε τεράστιο όγκο δουλειάς που πολλές φορές είναι και έξω από τα καθαρά αστυνομικά τους καθήκοντα.

Η Πολιτεία οφείλει άμεσα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες να αποδείξει ότι στην Αργολίδα εφαρμόζεται ο Νόμος και τα θεσμοθετημένα όργανά της, δηλ. η Δικαιοσύνη, η Αυτοδιοίκηση και η Αστυνομία, με στενή συνεργασία, προστατεύουν την καθημερινότητα και την ασφαλή διαβίωση των πολιτών. Είναι προφανές, ότι θα παρακολουθώ το θέμα σε καθημερινή βάση και με διαρκή έλεγχο των κάθε φορά απαιτούμενων μέτρων, έτσι όπως ο απλός πολίτης απαιτεί σε μια Δημοκρατία που οφείλει να λειτουργεί αποτελεσματικά και για λόγους αυτοπροστασίας της.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν ήταν ποτέ στους σχεδιασμούς του Υπουργείου η χρήση του στρατοπέδου Ναυπλίου (ΚΕΜΧ) ως κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ