ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Με επιτυχία η ''Τσέτα'' στο Πορτοχέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:26:00 μ.μ. |
Με την συμμετοχή του κόσμου πέραν κάθε προσδοκίας, πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, η αναβίωση της θρυλικής Τσέτας στο Πόρτο Χέλι, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο « ΦΑΡΟ» και την συνεργασία του τοπικού Συλλόγου Αλιέων.Η λεντισιά (Τσέτα), αποτελούσε τον πιο δημοφιλή και περίτεχνο τρόπο ομαδικού ψαρέματος, μέχρι και πριν από μισό αιώνα περίπου, στην ευρύτερη γεωγραφική ενότητα της Ερμιονίδος.

 Η πρόεδρος του «Φάρου» κ. Ναταλία Μαρκάκη αναφορικά με το μήνυμα και την επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση μας είπε: « Αποφασίσαμε για πρώτη φορά στα πολιτιστικά χρονικά του Πορτοχελιού ,σε μια από κοινού προσπάθεια με το σύλλογο Αλιέων και την δημοτική Κοινότητα αρωγό, να αναβιώσουμε την Τσέτα μέσω αναπαραστάσεων. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας με το παραπάνω! Αυτό το γεγονός μας ενθαρρύνει για την συνέχεια.

Η επιτυχία που είχε η πρώτη μας προσπάθεια μας επιτρέπει να καθιερώσουμε την Τσέτα ως θεσμό σε ετήσια βάση. Το καθαρό μήνυμα αυτής της γιορτής ήταν πως «όλοι μαζί μπορούμε» παρά τις κοινωνικές και αντίξοες οικονομικές συνθήκες να τα καταφέρουμε.»
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Πορτοχελιού κ Δημήτρης Παπαδίας μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η αναβίωση της Τσέτας με εορταστικό χαρακτήρα: «

Όλοι μας είμαστε βαθύτατα επηρεασμένοι από την οικονομική ύφεση. Θέλαμε λίγο πριν την αρχή του χειμώνα, να φέρουμε την χαρά και το γέλιο στο χωριό, διοργανώνοντας την αναβίωση της Τσέτας. Εκτιμώ κρίνοντας από την αθρόα συμμετοχή του κόσμου πως η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ