ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δ.Σαρβάκος και πάλι τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. | |
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε αποφάσισε στην συνεδρίαση του στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 την τοποθέτηση του κ. Δημητρίου Σαραβάκου στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών από 21/12/2012.
Ο Δημήτρης Σαραβάκος γεννήθηκε στο Aργος του Νομού Αργολίδας.Τελείωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση σε σχολεία του Δήμου Άργους και στη συνέχεια σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια στην Ιταλία.

Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Μπολώνια..

Εργάστηκε ως Μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας.
Στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), στην Αγία Παρασκευή υπήρξε προϊστάμενος και ανέπτυξε πλούσια επιστημονική και συνδικαλιστική δράση.
Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.


Το 1988 με την ιδιότητα του Ειδικού Συνεργάτη του Προέδρου της Ν.Δ., οργάνωσε το ταξίδι του Προέδρου στην Ιταλία όπου συναντήθηκε με κορυφαίους ηγέτες, όπως τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Ντε Μιτα, τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Γκορία, τον Πάπα της Ρώμης Ιωάννη Παύλο τον Β΄.

Επίσης επισκέφθηκε την Κύπρο ως επικεφαλής συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας και συναντήθηκε με κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες, όπως τον Πρόεδρο κ. Γλαύκο Κληρίδη, τον Δήμαρχο της Λευκωσίας κ. Δημητριάδη όπου έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις..

Έλαβε μέρος σε πολλά πολιτικά συνέδρια στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Νέα Δημοκρατία, για την προώθηση των Εθνικών μας θεμάτων, ένα από αυτά ήταν στη Νάπολη της Ιταλίας με θέμα: "Η Μεσόγειος μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου".

Είχε επίσης διάφορες συναντήσεις στη Σουηδία με ομογενείς που ζουν στην σκανδιναβική αυτή χώρα και συνεργάσθηκε για θέματα που αφορούσαν τους ίδιους, αλλά και την Ελλάδα

Ο Δημήτρης Σαραβάκος, είναι βαθύς γνώστης των Ευρωπαϊκών θεμάτων και ειδικά εκείνων που σχετίζονται με τις χρηματοδοτήσεις και τα διαρθρωτικά προγράμματα από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις χώρες μέλη της, δραστηριοποιήθηκε σε διάφορα Ευρωπαϊκά Όργανα και Επιτροπές που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα και ήταν μέλος της Μικτής Διακομματικής Ελληνο-Ιταλικής Επιτροπής.

Τον Οκτώβριο του 1994 εκλέγεται Πρώτος Αιρετός Νομάρχης Αργολίδας. Στο πλαίσιο του νέου θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα.

Το 1995 εκλέγεται Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε) η οποία αποτελεί κορυφαίο όργανο του συνόλου των αιρετών Νομαρχών και Νομαρχιακών Συμβούλων της χώρας.

Τον Μάιο του 1996 επισκέφθηκε το Σικάγο των Η.Π.Α με την ιδιότητα του Νομάρχη και Αντιπροέδρου της ΕΝΑΕ και είχε σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε) τον κ. Αντριου Αθενς, με τον υποψήφιο Πρόεδρο των Η.Π.Α για το κόμμα των Ρεμπουπλικάνων κ. Μπομπ Ντόουλ, με τον Κυβερνήτη του Ιλλινόις κ. Τζιμ Εντγκαρτ με τον Δήμαρχο του Σικάγο κ. Ντέιλι Ριτσαρντ , καθώς επίσης και με σημαντικά πρόσωπα των διαφόρων συλλόγων της ομογένειας. .

Τον Ιούνιο του 1998 συνδιοργάνωσε ημερίδα με το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα «Ποιότητα για τον Πολίτη» , παρόντος του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Σταύρου Μπένου, η οποία απετέλεσε την βάση για την δημιουργία των σημερινών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, (Κ.Ε.Π.). .

Το 1999 εκλέγεται και πάλι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ε.Ν.Α.Ε.
Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α.Ε. σε πολλές επιτροπές Υπουργείων.

Πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση του άρθρου 102 του Συντάγματος για την συνταγματική κατοχύρωση του Β΄ βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το 2006 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Νομαρχιακή Κίνηση Πολιτών».

Την 15 – 06 – 2007 εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος της Ένωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Τ.Α.Ν).
Με την ιδιότητά του αυτή προέβη σε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν Αυτοδιοικητικά θέματα, καθώς και σε θέματα Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού κ.λ.π., σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Ιανουάριο του 2010 επισκέφτηκε την Ιταλία και είχε σειρά επαφών με Κυβερνητικά και Αυτοδιοικητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Σκοττι στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη.

Την 29 – 03 – 2010 εκλέγεται και πάλι ομόφωνα Πρόεδρος της Ένωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τετραετή θητεία.

Τον Νοέμβριο του 2010 εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ