ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

"Η άσπρη κότα" στο πνευματικό κέντρο της Ν.Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 π.μ. |
 Την οικολογική σάτιρα «Η άσπρη κότα», που παίζεται με επιτυχία για τρίτη χρονιά, παρουσιάζει η Θεατρική Εταιρία ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ σε συνεργασία με την K.E.Δ.Α.Μ. και υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους-Μυκηνών, στις 24 και 25 Ιανουαρίου(στις 9.30 και 11.00 το πρωϊ) στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της περιοχής.


H άσπρη κότα είναι ισπανικό λαϊκό παραμύθι, το οποίο μιλάει με αφοπλιστική αφέλεια για τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Η ΑΣΠΡΗ ΚΟΤΑ θέλει να ξεφύγει από το κοτέτσι και να παντρευτεί το βασιλιά. Μέσα στην άμετρη φιλοδοξία της κατατροπώνει, κάνοντας χρήση ενός μαγικού διαμαντιού, όλα τα στοιχεία της φύσης που συναντά στο δρόμο της προς το παλάτι. Όταν όμως καταλάβει, ότι αυτό την αφήνει εντελώς ακάλυπτη σ έναν κόσμο μάλλον εχθρικό, ξαναθυμάται τα ζώα, τα φυτά και τα ποτάμια και τα ανακαλεί. Αυτονόητος συμβολισμός για το σύγχρονο άνθρωπο.

Ο Πέστο και ο… Ξαναπέστο παρουσιάζουν το μύθο και συνοψίζουν τα μηνύματα με ανάλαφρο τρόπο και έτσι αποφεύγεται η παγίδα του διδακτισμού. Η παράσταση, στην οποία περισσεύει το γέλιο, με ζωντανή μουσική και τραγούδι αποτελεί μία performance, που αναδίδει κάτι απ’ την ατμόσφαιρα του τσίρκου!

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 5,00 ΕΥΡΩ
Κώστας Ν. Φαρμασώνης: Κείμενο - Σκηνοθεσία
Γιάννης Νικολάου: Μουσική
Μπέσσυ Χαϊκάλη: Κατασκευές κουκλών - Σκηνικών αντικειμένων
Τζωρτζίνα Κωστοπούλου: Εικαστικός σχεδιασμός
Μαρία Καμακάρη: Ηθοποιός- Κουκλοπαίκτρια - Τραγουδίστρια
Δημήτρης Αντωνιάδης: Ηθοποιός- Μουσικός- Τραγουδιστής
Κώστας Αυλωνίτης: Φωτισμοί - Ηχητικά
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ