ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κινητοποιήσεις και από την Π.Α.Σ.ΕΒΕ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
Δελτίο τύπου

Συνάδελφοι, σες,

Η Κυβέρνηση στήνει τους αυτοαπασχολούμενους στο απόσπασμα, με το νέο φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι θα προσέρχονται στα γκισέ της Εφορίας, για να παραλάβουν τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της μικροεπιχείρησης τους, με δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας για την ανεργία.

Η κατάργηση του αφορολόγητου, ο φόρος 26% από το πρώτο ευρώ, το τέλος του επιτηδεύματος, σημαίνουν ότι αυτός που δηλώνει 10.000€, θα πληρώσει φόρο 3.250€ συν 5.000€ για τον Ο.Α.Ε.Ε., συν 1.000€ το φόρο επιτηδεύματος, του μένουν 1.169€ το χρόνο ή 97€ το μήνα για να φάει, να ντυθεί, να διασκεδάσει η οικογένειά του, χωρίς να υπολογίζουμε χαράτσια, Δημοτικά Τέλη και άλλους έμμεσους φόρους.

Αυτός που θα βγάλει 20.000€, θα του μείνουν περίπου 8.850€ το χρόνο. Σε αυτά τα εισοδήματα ανήκουν 660.000 συνάδελφοι ή το 81% των Ε.Β.Ε.

Στην Αργολίδα επί 8.600 εγγεγραμμένων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, το 60% δε μπορεί να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα.

Αυτή τη περίοδο κινητοποιούνται Πανελλαδικά και στο νομό μας, Αγρότες και Εργάτες, για Συλλογικές Συμβάσεις, για φθηνό πετρέλαιο, επιστροφή ΦΠΑ, έργα υποδομής, στήριξη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων.

Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους, με πράξεις αλληλεγγύης και να συντονίσουμε από κοινού, τον αγώνα μας, ενάντια στα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι για τα χρέη της χώρας φταίνε οι μικρομεσαίοι. Ο πλούτος της πατρίδας μας, παράγεται από εργάτες – αγρότες και μικρές επιχειρήσεις.

Πρέπει να απαιτήσουμε κατάργηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Δε μπορεί να φορολογείται ένας συνάδελφος περισσότερο από ένα μέτοχο ΑΕ.

Όλοι αυτοί και κυρίως ΓΕΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ, που διαφήμιζαν τα προγράμματα και την ανταγωνιστικότητα, αργά ή γρήγορα, θα γευτούν τους πικρούς καρπούς τους. Γιατί η αγορά στον καπιταλισμό είναι ζούγκλα. Μονοπώλια και μικρές επιχειρήσεις, δε μπορούν να αναπτυχθούν με όρους υγιούς άμιλλας. Ένας από τους δύο θα φύγει από τη μέση. Τα προγράμματα, τα φορολογικά νομοσχέδια αυτό το σκοπό εξυπηρετούν.

Εμείς θέλουμε ο κόσμος να έχει αγοραστική δύναμη. Να μπορεί να καλύπτει τις συνεχώς διευρυμένες ανάγκες του.


· Καλούμε Σωματεία και Ομοσπονδίες να συμπαρασταθούν τις ημερες αυτές στους αγωνιζόμενους Αγρότες της Αργολίδας

· Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου σε αποκλεισμό της Εφορίας Ναυπλίου από τη ΠΑΣΕΒΕ

· Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία του Φλεβάρη που έχουν προκηρύξει ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Συνάδελφε, μη τρομάζεις!.

Στόχος μας είναι να αφυπνιστείς, να καταλάβεις ότι το μεροκάματο σου δε καθορίζεται μόνο από τον ατομικό σου μόχθο, αλλά ταυτόχρονα και από την κοινωνική πάλη.

ΠΑΣΕΒΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ