ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Γιώργος Αναγνώστου: "Καμία ανοχή στην παράνομη χρήση φυτοφαρμάκων από τους πωλητές της Λαικής Αγοράς"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. |
 Στην χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Λαικής Αγοράς ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αναγνώστου ζήτησε την τροποποίηση του κανονισμού, όπως αυτός προτάθηκε για ψήφιση από τον εισηγητή της δημοτικής πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα προτάθηκαν τέσσερις αλλαγές στο αρχικό κείμενο. Αναλυτικά ο κ. Αναγνώστου ζήτησε να συμπεριληφθούν στο νέο κανονισμό.:


Η σαφή διατύπωση οτι η όποια μετακίνηση της Λαικής Αγοράς,για λόγους εκτέλεσης έργων και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να γίνεται ΜΟΝΟ μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο αρχικό κείμενο η παραπάνω απόφαση επαφίετο γενικά στο "Δήμο Άργους".

Να μην προβλέπεται η πώληση " κατεψυγμένα είδη αλιείας - αλιευμάτων και λαχανικών" στη Λαική Αγορά. Αν ίσχυε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, άνοιγε δυνατότητα για την πώληση στο μέλλον τέτοιων ειδών προκαλώντας τεράστια ζημιά στους επαγγελματίες της πόλης.
Την αυστηροποίηση των ελέγχων στους πωλητές της Λαικής για χρήση απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, καθώς και για τα επίπεδα αυτών στα λαχανικά. Την πλήρη αποπομπή, αυτών ελαχίστων, παρανομούντων πωλητών σε σχέση με τα φυτοφάρμακα, απο τη Λαική Αγορά.
Την σαφή οριοθέτηση της Λαικής Αγοράς τόσο σε σχέση με τα περιμετρικά όριά της, όσο και με τα τετραγωνικά μέτρα που θα καταλαμβάνει.

Οι τρείς πρώτες προτάσεις έτυχαν της σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Αναγνώστου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ