ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Ανθρωπογενές Περιβάλλον και η αειφόρος διαχείρισή του» στο Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
  Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στο πλαίσιο των δράσεών του «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», διοργάνωσε τριήμερο επιμορφωτικό, θεματικό σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Ανθρωπογενές Περιβάλλον και η αειφόρος διαχείρισή του».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Γ΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας και τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Λακωνίας, την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου. Στο σεμινάριο συμμετείχαν πενήντα (50) εκπαιδευτικοί, δέκα (10) από κάθε προαναφερθείσα Διεύθυνση.

Αφορμή για το θέμα του σεμιναρίου αποτέλεσε το θεματικό έτος της UNESCO 2013 που αφορά στο «Ανθρωπογενές Περιβάλλον και Αειφόρος Διαχείριση». Η θεματική αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να διαμορφώσουν εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους για την καλύτερη προσέγγιση της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Ε.Α.Α.) και μέσα από εργαστήρια.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το κέντρο της πόλης του Άργους, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, νεοκλασικά κτίρια και σπίτια ιστορικών προσώπων, καθώς και να παρακολουθήσουν ενημερωτική προβολή στο ψηφιακό περίπτερο.


Επίσης είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους της Νέας Κίου, να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο και να θαυμάσουν τον ποταμό Ερασίνο, βηματίζοντας στις όχθες του. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το ανθρωπογενές περιβάλλον της πόλης του Άργους και της Νέας Κίου και πως πρέπει να γίνει αντικείμενο γνώσης για τους μαθητές/-τριες η αειφόρος διαχείρισή του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ