ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ερευνητές, δημιουργοί και προγραμματιστές οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
  Το εκπαιδευτικό project «Αν δεν παίξουμε πως θα μάθουμε;» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής δράσης Teachers 4 Europe, που υλοποιεί η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Οι μαθητές του Ε1 τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου έγιναν ερευνητές, δημιουργοί, προγραμματιστές. Μα πάνω απ’ όλα έπαιξαν.


Και μέσα από τα παιχνίδια που διδάχτηκαν, ανακάλυψαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν, γνώρισαν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατανόησαν την ομορφιά της διαφορετικότητας, γοητεύτηκαν από την πολυμορφία των πολιτισμών, έγιναν κοινωνοί της Ευρωπαϊκής ιδέας και στη συνέχεια δημιουργοί μιας βάσης για τη μετάδοση της γνώσης που κατέκτησαν.

Μέσα από τη συνεργασία, την αλληλοσυμπλήρωση, την αποδοχή έγιναν μικροί Ευρωπαίοι πολίτες αναγνωρίζοντας τις κοινές αξίες της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου τις οποίες πρέπει να σέβονται όλοι οι λαοί. Ξεκινώντας από τη μικρή μας πόλη ένιωσαν για ένα τρίμηνο σχεδόν, ταξιδευτές.

Γνώρισαν πόλεις, βουνά, λίμνες και ποτάμια, άκουσαν μουσικές, θαύμασαν μνημεία, φαντάστηκαν γεύσεις, ανακάλυψαν σπουδαίους ανθρώπους, προσέγγισαν μοναδικά έργα της τέχνης και της επιστήμης. Από αυτό το πρόγραμμα βγήκαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως Ευρωπαίοι πολίτες, με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, και έχοντας στην ψυχή μας μια αίσθηση ταξιδιού.

Ανακαλύψτε στην ιστοσελίδα μας τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος

Δείτε όλη την πορεία του προγράμματος στην Τελική Εργασία
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ