ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

5 μετάλλια για τον Σκακιστικό Σύλλογο "Περσέας" Άργους στο σχολικό πρωτάθλημα Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. |
 Στο γειτονικό μας Λέχαιο έγινε την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου το σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα Πελοποννήσου, με συμμετοχή πλέον των 200 μαθητών από όλη την Πελοπόννησο. Από την πόλη μας έλαβαν μέρος 27 μαθητές, μέλη του Σκακιστικού Συλλόγου "ΠΕΡΣΕΑΣ" Άργους, ο οποίος διέθεσε λεωφορείο για τη μετάβαση των μαθητών και των συνοδών τους.
Ως πολίτες του Άργους, νοιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα παιδιά μας είναι πολυτάλαντα αφού στο γυρισμό έφεραν στην πόλη μας 5 μετάλλια (!!). Τρία χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.
Πιο συγκεκριμένα: Στην Έκτη τάξη Δημοτικού ο Μπλάτσος Ιωάννης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο με 4 νίκες και μια ισοπαλία σε πέντε αγώνες. Επίσης χρυσό μετάλλιο πήρε και ο μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού Νικόλαος Βλογιάρης με το απόλυτο σκορ των πέντε νικών σε πέντε αγώνες.
Τρίτο Χρυσό μετάλλιο κέρδισε η μαθήτρια της Δευτέρας Δημοτικού Κυριακή Καλοξύλου κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στα κορίτσια της κατηγορίας της. Ο μαθητής της Δευτέρας δημοτικού Παπανικολάου Πέτρος πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία και Αργυρό μετάλλιο.
Το...χορό των μεταλλίων συμπληρώνει ο μαθητής της Πρώτης Δημοτικού, Κονδυλάρος Κωνσταντίνος, με την τρίτη θέση στην κατηγορία και το Χάλκινο μετάλλιο.

Το Δ.Σ. του ΠΕΡΣΕΑ συγχαίρει τόσο τους νικητές όσο και όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στους αγώνες. Επίσης αξίζει ένα Εύγε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς & στους συνοδούς των μικρών μαθητών για την υπομονή τους και την αγάπη με την οποία αγκάλιασαν το νεοσύστατο σύλλογό μας.

Να τονίσουμε ότι αυτά τα παιδιά είναι άριστοι μαθητές στα σχολεία τους, πράγμα που αποτελεί κίνητρο για τους γονείς ώστε να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στο να μάθουν σκάκι. Έχει παρατηρηθεί μεγάλη βελτίωση στις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών που ασχολήθηκαν με το σκάκι και σε πρόσφατες εργασίες παιδοψυχολόγων σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες εφαρμόστηκαν στρατηγικές του σκακιού , με πολύ μεγάλη επιτυχία.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ