ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το “Red Dragon” στο Πορτοχέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. |
 Το “Red Dragon” είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα sailing yachts στον κόσμο. Μπλε και λευκό, κατασκευασμένο στα Alloy Yachts της Νέας Ζηλανδίας, φέρει την υπογραφή των designers Willmotte & Associates.


Το “Red Dragon” είναι τόσο λαμπερό και άνετο που κάποιοι θα προτιμούσαν να «επενδύσουν» τα χρήματά τους εκεί παρά σε ένα πολυτελές νεοϋορκέζικο διαμέρισμα. Όλοι αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με ένα τέτοιο σκαρί θα πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη. Το sailing yacht το οποίο «δένει» από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο στην Καραϊβική, προσφέρεται για ενοικίαση.

Έναντι βέβαια μιας πολύ υψηλής τιμής. Μιας τιμής θα έλεγα αστρονομικής. Προτιμώ να μην αναφέρω τον αριθμό. Πιστεύω ότι θα προκαλέσω σοκ σε εποχές σκληρής οικονομικής κρίσης.

Υπάρχουν όμως πάντα εκείνοι (αναφέρομαι σε κροίσους του εξωτερικού, κυρίως Γερμανούς και Ρώσους) οι οποίοι έχουν τη δύναμη να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να ταξιδέψουν μέχρι τις κοντινές, πανέμορφες, αριστοκρατικές Σπέτσες. Οι εικόνες εκεί στα μέσα Ιουνίου έχουν… κινηματογραφική διάσταση. Εντελώς διαφορετικές από αυτές των υπερσύγχρονων, καινούργιων sailing yachts τύπου “Red Dragon”. Παλιό πολύτιμο ξύλο, αλουμίνιο, τεράστια πανιά σε λευκό μπλε, κόκκινο, μπορντώ χρώμα.

To νησί της Μπουμπουλίνας περιμένει τους φανατικούς επισκέπτες του. Με τα ωραιότερα vintage yachts να έχουν «δέσει» στο Παλιό Λιμάνι ή στις γύρω περιοχές. Τα sailing yachts που φθάνουν στις Σπέτσες από τις 13 μέχρι τις 16 Ιουνίου είναι τόσα πολλά ώστε αναγκάζονται αρκετές φορές να «δέσουν» απέναντι. Στο Πόρτο Χέλι με τις εντυπωσιακές κατοικίες και τα private parties.

Πολλά gatherings ετοιμάζονται με την ευκαιρία του 3ου Spetses Classic Yacht Race με διοργανωτές του αγώνα τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας και το “Poseidonion Grand Hotel” (χορηγός το Chiva’s). Ο «ΝΟΕ» γιορτάζει φέτος τα 80 χρόνια λειτουργίας του. Ο αγώνας, ο οποίος σκοπό έχει να συγκεντρώσει τα ομορφότερα κλασσικά σκάφη και ιστορικά καϊκια στο νησί, θα διεξαχθεί στις ακτές των Σπετσών και στο γραφικό «μπογάζι» (βρίσκεται μεταξύ Σπετσών και Πελοποννήσου).
 Κόντρες, τα παλιά σκαριά και η…«Αφρόεσσα» του τέως

Αναμένω με ανυπομονησία να φορέσω το striking trench coat του Emilio Pucci σε μια πιο εξελιγμένη έκδοση. Με δαντέλλα και βινύλ. Θυμίζοντας έτσι τις… ντίβες των 50’s και 60’s οι οποίες επισκέπτονταν τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ποιος θα ξεχάσει την υπέροχη εικόνα της λεπτεπίλεπτης Ώντρεϋ Χεπμπορν με τα φίνα trench coats τους στενού της φίλου Givenchy πάνω από cigarette παντελόνια. Η star λάτρευε την Ύδρα. Στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας επίσης στα νησιά του Αργοσαρωνικού επισκέφθηκε την Αίγινα, τον Πόρο, τις Σπέτσες. Το ίδιο έκαναν αργότερα η Σοφία Λώρεν, η Μπριζίτ Μπαρντώ, η Λιζ Τέηλορ. Εικόνες σε black & white. Σκηνές νοσταλγικές που ίσως «ζωντανέψουν» και πάλι μέσα από τον μοναδικό αυτόν αγώνα των κλασσικών σκαφών. Μην ξεχνάμε ότι το πιο παλιό είχε ναυπηγηθεί το 1928. Είναι το “FLAMINGO”. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Νώντας Λαμπαδάριος μιλάει με υπερηφάνεια για αυτά τα πολύτιμα σκαριά.

Στον αγώνα θα τρέξουν και 17 παραδοσιακά καΐκια. Ανάμεσά τους η «ΜΑΡΙΔΑ», η «ΚΙΡΚΗ» και η «ΑΦΡΟΕΣΣΑ» της τέως βασιλικής οικογένειας.


Με ατμοσφαιρα 60’s

Ο τέως μονάρχης και η σύζυγός βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα. Οι κοινωνικές τους εμφανίσεις είναι πολλές. Συνεχείς θα έλεγα. Προχθές βράδυ βρέθηκαν στο ACS και παρακολούθησαν την παράσταση «Η Χαρτοπαίχτρα» με ερασιτέχνες ηθοποιούς. Τους ρόλους ερμήνευσαν γνωστά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας… οι οποίοι περνούν με αυτόν τον τρόπο όμορφα και δημιουργικά το χρόνο τους. Τον ομώνυμο ρόλο ερμήνευσε η Νινέττα Κασκαρέλη. Τον ρόλο του ταλαιπωρημένου συζύγου, που είχε παίξει μοναδικά ο Λάμπρος Κωσταντάρας, ο πολύ καλός Αντώνης Βουράκης. Η ερωμένη Νενέ ήταν η Νινέττα Βαφειά. Ο… γρουσούζης γαμπρός ο Τάκης Κανελλόπουλος. Ο εφοπλιστής Νίκος Φραγκίστας τραγούδησε καταπληκτικά. Υποτίθεται ότι κάποιοι από τους ήρωες του έργου είχαν επισκεφθεί τα θρυλικά «Αστέρια» της δεκαετίας του ’60. Τελικά η επιστροφή στο παρελθόν μοιάζει σαν «λύτρωση» από την σκληρή πραγματικότητα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ