ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Στην βουλή από τον Ανδριανό το θέμα της μη διάθεσης του μικρού αρχαίου θεάτρου Επιδαύρου σε πανεπιστημιακή ομάδα για διάλεξη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα το πρόσφατο περιστατικό μη διάθεσης του μικρού αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου σε πανεπιστημιακή ομάδα για διάλεξη.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Το αυστριακό πανεπιστήμιο Κούφσταϊν διοργανώνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια θερινή ακαδημία στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο της οποίας η βασική διάλεξη δίνεται στο μικρό αρχαίο θέατρο.

Φέτος, αν και το πανεπιστήμιο είχε έγκαιρα ζητήσει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σχετική άδεια, δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της διάλεξης - η οποία έγινε τελικά σε χώρο πίσω από θέατρο, με πλαστικές καρέκλες που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, μετέφεραν καθηγητές και φοιτητές - αλλά ούτε καν η επίσκεψη και ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο.

Κατόπιν αυτών, και με δεδομένα αφενός ότι τέτοια περιστατικά πλήττουν την εικόνα της Επιδαύρου και ολόκληρης της Ελλάδας και αφετέρου ότι στην συγκεκριμένη διάλεξη μετείχαν αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές και ξένοι φοιτητές

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1) Τι πρόκειται να κάνει για τη διερεύνηση του ζητήματος που ανέκυψε.

(2) Με ποιές συγκεκριμένες ενέργειες θα αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον που δυσφημούν τη χώρα μας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ