ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Συμβουλές για τις καυτές μέρες του Καλοκαιριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. |

Του Παναγιώτη Τασσόπουλου

 Η σωματική και η ψυχική μας υγεία είναι τα κυριότερα αγαθά που μπορούμε να προσφέρουμε με την θέληση μας στον εαυτό μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή και αγάπη για την ζωή μας. Παρακάτω θα σας δοθούν χρήσιμες συμβουλές για τις καφτές μέρες του καλοκαιριού, θα ήταν καλό να της αποστηθίσετε και να τις εφαρμόζετε για όλο το καλοκαίρι για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσάρεστες έκπληξης.

  1. Τρία λίτρα νερό είναι απαραίτητα καθημερινά για τον οργανισμό μας.
  2.  Την προηγούμενη βραδιά μιας προπόνησης (για όσους γυμνάζονται) σε ζεστό καιρό, επιλέγουμε διατροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο) Τέτοιες τροφές είναι το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κρακεράκια, το ρύζι. Οι τροφές αυτές μετατρέπονται σε γλυκογόνο, το οποίο βοηθάει το σώμα μας να κάνει κάποια σχετική κατακράτηση υγρών.
  3. Μεγάλη προσοχή και στα ρούχα σας για την αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας. Υφάσματα από πολυεστέρα παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τα βαμβακερά, και τα χρωματιστά είναι καλύτερα από τα λευκά αλλά καμία από τις δύο αυτές επιλογές δεν προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Μια ωφέλιμη επιλογή θα ήταν να αγοράσετε δροσερά αθλητικά ρούχα κατασκευασμένα από ειδικά επεξεργασμένα αντηλιακά υφάσματα.
  4. Για να αποφύγουμε τυχόν ζαλάδες και πονοκεφάλους απαραίτητα καπέλο κατά τις ώρες που είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο.
  5. Να τρώτε αρκετά φρούτα που περιέχουν την Καροτίνη Β η οποία διευκολύνει την θεραπεία εγκαυμάτων από τον ήλιο. (την συγκεκριμένη βιταμίνη θα την βρούμε σε αρκετά φρούτα και λαχανικά όπως το πορτοκάλι και τα καρώτα)
  6. Φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία σας στις εξωτερικές συνθήκες, συνεπώς συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση τους. Τα λιποδιαλυτικά συμπληρώματα συχνά περιέχουν διουρητικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Η καφεΐνη και το αλκοόλ επίσης αυξάνουν τη απώλεια υγρών του οργανισμού. Κάποια αντιβιοτικά ή αντικαταθλιπτικά, μπορούν να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία ακόμα και αν φοράτε αντηλιακό.
  7. Αλειφθείτε καλά με αντηλιακό προτού φύγετε από το σπίτι. Πολλές από αυτές τις λοσιόν χρειάζονται ακόμα και έως 30 λεπτά για να επιδράσουν σωστά. Καλό θα ήταν να πάρετε το μπουκάλι του αντηλιακού μαζί σας γιατί ακόμα και αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι "αδιάβροχα" δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σωστά ιδιαιτέρα κατά τη διάρκεια μιας μακράς και έντονης έκθεσης στον ήλιο.
  8. Αναγκαία είναι και τα γυαλιά ηλίου που είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Προσοχή όμως στην ποιότητα τον γυαλιών. Γιατί τα γυαλιά ηλίου που μπορούμε να αγοράσουμε από έναν μικροπωλητή λόγω του μικρού τους κόστος μπορεί να μας κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια από το να μην φορέσουμε καθόλου.

Για τις παραπάνω πληροφορίες καλό θα ήταν οι ευπαθείς ομάδες να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, τον φαρμακοποιό σας και τον οπτικό σας.

Θυμάστε ότι όλοι μας έχουμε ένα διαμάντι στα χέρια μας που όσο το κρατάμε γερό θα το έχουμε για πολλά χρόνια και το διαμάντι είναι η ΖΩΗ μας.

Παναγιώτης Τασσόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ