ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ένα άρθρο για αυτούς που υποστηρίζουν το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. |
 Η ΕΡΤ είναι μια δημόσια κερδοφόρα επιχείρηση. Το 2012 σημείωσε κέρδη της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ.Και βέβαια είναι κερδοφόρα θα πεί κάποιος, αφού την πληρώνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του.Η αλήθεια όμως είναι πως τα λεφτά που δίνει ο ελληνικός λαός τα δύο τελευταία χρόνια δεν πηγαίνουν στα ταμεία της ΕΡΤ. Πηγαίνουν για να καλύψουν τα κενά του κρατικού προυπολογισμού. Οπότε η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα επιχείρηση χωρίς να λαμβάνει το υστέρημα του ελληνικού λαού. Το οποίο παρεπιμπτόντως είναι το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη.

Η ΕΡΤ είναι χώρος διαφθοράς. Είναι και παραείναι. Ήδη μέσα στο 2012 ο κύριος Κεδίκογλου έχει φυτέψει διοικητικό προσωπικό με πολύ υψηλές αμοιβές. Νομίζω πως είναι περίπου 28 άτομα στο ραδιομέγαρο της Αθήνας και άλλοι περίπου 10-15 στο ραδιομέγαρο Θεσσαλονίκης. Τα ονόματα κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο προς κάθε ενδιαφερόμενο. Ακολουθεί η φώτο με τους 28 εκλεκτούς των Αθηνών και τις αμοιβές τους. ( πηγή : iefimerida.gr)

Όλοι αυτοί οι εκλεκτοί πρέπει να απολυθούν άμεσα και οι πολιτικοί προιστάμενοι που τους διόρισαν φυτευτά να παραιτηθούν από τις όποιες θέσεις τους και να δικαστούν.

Το πρόβλημα της διαφθοράς δεν είναι βεβαίως τωρινό. Είναι διαχρονικό. Όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης η ΕΡΤ ήταν χώρος κομματοκρατίας, χιλιάδων διορισμών και εξυπηρετήσεων.

Αν και εφόσον είναι δυνατόν να δικαστούν οι υπεύθυνοι αυτών των διορισμών και των εξυπηρετήσεων, πράγμα που θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, τότε και μόνο τότε μπορούν να απολυθούν και οι όσοι ( άγνωστο το νούμερο) εξυπηρετήθηκαν και διορίστηκαν με αναξιοκρατικό τρόπο και εργάζονται ακόμη. Ειδαλλιώς κανείς δεν δικαιούται δια να ομιλεί και κυρίως να πράττει για το παρελθόν. Η στοιχειώδης λογική και δικαιοσύνη, αυτό ορίζει.

Η ΕΡΤ είναι το μοναδικό ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα της χώρας που πληρεί όλους απολύτως τους κανόνες νομιμότητας σε αντίθεση με τα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συγκροτήματα που ζέφουν από πολύ περισσότερη διαφθορά, προπαγάνδα και οικονομικά σκάνδαλα. Ο έχων το ενδιαφέρον ας αναζητήσει μόνος του τον τρόπο φορολόγησης των μεγαλοιδιοκτητών, τα θαλασσοδάνειά τους, τις κρατικές επιχορηγήσεις τους και το ποσό που έχουν πληρώσει μέχρι τώρα για να κατέχουν δημόσιες συχνότητες. Αλήθεια, ο ελληνικός λαός μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων πληρώνει ή δεν πληρώνει τα ιδιωτικά κανάλια από το υστέρημά του;

Η ΕΡΤ δεν είχε ακροαματικότητα. Από πού συμπεραίνεται κάτι τέτοιο; Από τις μετρήσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας που κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για αμεροληψία και χαλαρή οργάνωση; Εγώ προσωπικά δεν έχω μηχανηματάκι μετρήσεων σπίτι μου. Όπως και όλοι ανεξαιρέτως οι γνωστοί, οι φίλοι και οι συγγενείς μου. Ας μπούνε επομένως τα μηχανηματάκια μετρήσεων σε όλους τους πολίτες και ύστερα το συζητάμε.

Ακόμη και να μην έχει όμως. Τί σημαίνει αυτό; Πως πρέπει η ΕΡΤ να εξυγιανθεί για να προβάλλει reality shows και άλλα φθηνά θεάματα για να έχει ακροαματικότητα; Να γίνει και αυτή ένα μέσο αποβλάκωσης του λαού; Να σταματήσει να προβάλλει πολιτιστικά και καλλιτεχνικά θεάματα επειδή ο πολύς κόσμος δεν τα βλέπει; Ας καταργήσουμε τότε το δημοτικό τραγούδι, το ρεμπέτικο, τη ποίηση, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, το θέατρο και δεκάδες άλλα πράγματα της εθνικής μας ταυτότητας που ο πολύς κόσμος δεν παρακολουθεί και ασχολείται μόνο με τα βυζάκια μιας ξανθιάς παρουσιάστριας, ακούει ελληνικά σκυλοποπ και παρακολουθεί όλα τα σκουπίδια της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η ΕΡΤ όμως πρέπει να εξυγιανθεί. Πρέπει και παραπρέπει. Κλείνοντας την όμως με αντιδημοκρατικά και μη έχοντα τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών διατάγματα; Με αποφασίζομεν και διατάζομεν; Με 140 και κάτι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής; Της Χρυσής μας Δημοκρατίας;

Να μείνει κλειστή η φωνή της χώρας στον απόδημο ελληνισμό; Να κλείσουν μέχρι και οι ιστοσελίδες της για να μην μπορούμε να δούμε θαυμάσιες εκπομπές του παρελθόντος; Να μείνουν τα σύνορα και τα χωριά χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση;

Και όταν λέμε εξυγίανση τί εννοούμε ακριβώς; Μόνο απολύσεις και κλείσιμο συχνοτήτων;

Το νέο νομοσχέδιο για τον νέο δημόσιο φορέα με το όνομα ΝΕΡΙΤ προβλέπει διορισμό του διοικητή του νέου φορέα από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό. Αυτό σημαίνει εξυγίανση; Να συρρικνωθεί ο δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης για να γίνει και πάλι θύμα της νεοελληνικής κομματοκρατίας και θύμα των ιδιωτικών καναλιών;

Όποιος δεν μπορεί να διαβάσει μέσα από τα γεγονότα και τις αδιάσειστες αποδείξεις και σκέψεις πως όλα τα δυσάρεστα που ζούμε και βιώνουμε το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν προς χάρη των μεγαλοκαναλαρχών που τρέμουν και φοβούνται έναν ανταγωνιστικό, εκσυγχρονισμένο, εξυγιασμένο, ελεύθερο και ανεξάρτητο δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης είναι επιεικώς λοβοτομημένοι. Aρκεί να αναφέρω πως στη νέα ψηφιακή εποχή η νέα ΕΡΤ προβλέπεται να έχει συνολικά μιάμιση δημόσια συχνότητα και μόνο.

Επίσης όσοι δεν αντιλαμβάνονται την αντιδημοκρατική και αυταρχική εκτροπή που συντελείται για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Συγχαρητήρια επομένως στο κύριο Σαμαρά που προσπαθεί να εξαφανίσει από την πολιτική σκηνή το κόμμα της Χρυσής Αυγής στερώντας της κάθε ρόλο μέσα στη νεοελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Εκτός βεβαίως αν εμφανιστούν διάφοροι γνωστοί-άγνωστοι αγανακτισμένοι πολίτες στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου και ξεκινήσουν την γνωστή-άγνωστη προβοκάτσια τους.

Τα πρώτα σημάδια έχουν φανεί πάντως. Τα πρώτα ψεύτικα δημοσιεύματα περί λεηλασιών μέσα στο χώρο του ραδιομεγάρου από τους παρανόμους απολυμένους καταληψίες έχουν ήδη εμφανιστεί. Ο έχων ώτα…

Β. Α. Μ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ