ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σαρωτικοί έλεγχοι στον Αργοσαρωνικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. |
 Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε τουριστικές περιοχές, σε όλη τη χώρα, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιούνται ήδη συστηματικοί έλεγχοι, που θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου (Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο), σε νησιωτικούς καθώς και σε ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα (από 10 έως 16 Ιουνίου), κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους, σε νησιά του Αργοσαρωνικού.

Πιο αναλυτικά διενεργήθηκαν πάνω από (40) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  στα νησιά Ύδρα, Σπέτσες και Πόρο, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ως ακολούθως:


• Σε καφετέρια - σνάκ μπάρ, διαπιστώθηκε η εργασία δύο (2) ατόμων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)
• Σε καφετέρια - σνάκ μπάρ, διαπιστώθηκε μία παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και συγκεκριμένα η μη καταχώρηση πωλήσεων στα Βιβλία της εταιρείας.
• Σε καφετέρια – πιτσαρία, διαπιστώθηκε η εργασία ενός (1) ατόμου χωρίς να είναι καταχωρημένο στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)
• Σε καφετέρια, διαπιστώθηκαν: α) η μη έκδοση ενός παραστατικού πώλησης κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, β) μη επίδειξη των τηρουμένων στοιχείων κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών και γ) η μη επίδειξη του Ε.Β.Κ.Ν.Π. ενώ στην επιχείρηση βρέθηκαν να εργάζονται δύο (2) άτομα.
• Σε πιτσαρία, διαπιστώθηκε η μη έκδοση ενός παραστατικού πώλησης κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.
• Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε η εργασία ενός (1) ατόμου χωρίς να είναι καταχωρημένο στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)
• Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) παραστατικών κατά την πώληση, κατά παράβαση του «Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών» και η εργασία ενός (1) ατόμου χωρίς να είναι καταχωρημένο στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ