ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Στο 2ο Πανελλήνιο φεστιβάλ πολυφωνικών συνόλων Κύμης συμμετείχε η χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. |
-Έχουμε μια πρόσκληση για συμμετοχή στο φεστιβάλ της Κύμης, ανακοίνωσε με χαρά ο μαέστρος της χορωδίας, κ. Κόντης, και ο ενθουσιασμός ξεχείλισε απ` όλους τους χορωδούς. Ας δούμε ποιοι μπορούν να συμμετέχουν, συνέχισε και η αγωνία άρχισε να διαφαίνεται στο βλέμμα του, στις 29 και 30 Ιουνίου 2013.

Όπως καταλαβαίνετε δεν αρκεί να παραβρίσκεται ο χορωδός στις πρόβες. Πρέπει να είναι διαθέσιμος να ταξιδέψει «εκτός έδρας» κάποιες φορές. Κι αφού βεβαιώθηκε η σχετική απαρτία, το Δ.Σ. του συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο ετοίμασαν ένα ταξίδι άνετο, ευχάριστο αλλά και εκπαιδευτικό!!! Παράλληλα οι πρόβες τακτικές, όπως πάντα, με την τελευταία εβδομάδα σχεδόν σε καθημερινή βάση, συνέβαλαν στη σωστή προετοιμασία των χορωδών.

Οκτώ η ώρα το πρωί της Κυριακής ήμασταν όλοι έτοιμοι. Δυστυχώς είχαμε μια απώλεια από έκτακτο περιστατικό αλλά συνηθισμένοι πια, με καλό ηθικό και σίγουροι για μια καλή παρουσία, ξεκινήσαμε.

Στις τρεις περίπου το απόγευμα φτάσαμε στον προορισμό μας. Φαγητό σε παραθαλάσσια ταβέρνα που μας υπέδειξαν οι φίλοι μας από την Κύμη, ξεκούραση στα όμορφα δωμάτια του ξενοδοχείου ΚΥΜΗ-PALACE και 7μ.μ. όλοι μαζεμένοι σε μια από τις αίθουσες συνεδριάσεων του ξενοδοχείου για μια μικρή πρόβα-ζέσταμα.

Η πόλη της Κύμης βρισκόταν 4 χλμ. μακριά μας και μάλιστα 4 χιλιόμετρα συνεχούς ανάβασης.

Ο αύλειος χώρος του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης ήταν ο πανέμορφος χώρος, ένα πραγματικό «μπαλκόνι του Αιγαίου» που μας περίμενε. Εκεί και η συνοδός και υπεύθυνη για την υποδοχή της χορωδίας μας, κ. Κοίλιαρη. 
Η πρώτη βραδιά του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στον Ηλία Ανδριόπουλο «για τα γράμματα στο Μακρυγιάννη, τις Ωδές, τα Λαϊκά προάστια, τις Ξένες πατρίδες και τους Προσανατολισμούς αλλά και για όλα αυτά που μας κράτησαν μια θέση στο ταξίδι με τη μουσική».
Η δεύτερη βραδιά στην οποία και η χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ συμμετείχε ήταν αφιέρωμα στους Μάριο Τόκα και Μάνο Λοΐζο. Το ρεπερτόριο της χορωδίας μας περιελάμβανε ένα τραγούδι από κάθε τιμώμενο μουσικοσυνθέτη: Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες του Ανδριόπουλου, Τον Αύγουστο που μου χρωστάς του Μ. Τόκα, Τζαμάικα του Μ. Λοΐζου καθώς και τρία ρεμπέτικα τραγούδια από την τελευταία μας δουλειά, Μοδιστρούλα του Γ. Παπαϊωάννου, Αλήτη μ` είπες μια βραδιά και Η άμαξα μες στη βροχή του Απ. Χατζηχρήστου. Στο πιάνο συνόδευσε τη χορωδία η κ. Αναστασία Σταματοπούλου, στο τρίχορδο μπουζούκι ο κ. Νίκος Τσάγκαρης και στο τουμπελέκι ο κ. Παναγιώτης Ρέντας. Μαέστρος ο ακούραστος κ. Γιάννης Κόντης πλημμυρισμένος από χαρά, αφού στους θεατές παρευρίσκονταν τα παιδιά του και τα εγγόνια του!

Η βραδιά μόνο μαγική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τόσο ο χώρος όσο και οι συμμετέχουσες χορωδίες συνέβαλαν στο αποτέλεσμα. Πρώτη η χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ, ύστερα η χορωδία της Κύμης με μαέστρο τον κ. Γιώργο Γερογιάννη και τέλος η «Περαμαϊκή Πολυφωνία» του μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη πρόσφεραν στους θεατές μια αξέχαστη, μοναδική βραδιά, όπως άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ κ. Μ. Κοκκίνη. Η ποίηση συναντήθηκε με τη μουσική και μαζί μας οδήγησαν σε μια «νύχτα ονείρων». Ζήσαμε όλοι, χορωδοί και θεατές, «ώρες παρμένες από παραμύθι». Αποκορύφωμα και φινάλε της εκδήλωσης ήταν η απόδοση του τραγουδιού «Το ακορντεόν» του Μ. Λοΐζου που τραγουδήθηκε απ` όλους τους χορωδούς υπό τη διεύθυνση του κ. Μ. Κοκκίνη καθώς και η αποχώρηση των θεατών υπό τους ήχους μιας υποβλητικής τρομπέτας που έπαιζε ο κ. Γ. Γλαράκης.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε ταβέρνα με τη συμμετοχή όλων των χορωδιών. Είναι δύσκολο να σας μεταφέρω το κλίμα από το γλέντι που ακολούθησε. Τραγούδι, χορός, γέλιο, ευχές κυριαρχούσαν σε ολόκληρη την αίθουσα. Η φιλοξενία που δεχτήκαμε από το Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου ήταν αντάξια των προσδοκιών μας.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με ξενάγηση στο χώρο Λαογραφικού Μουσείου Κύμης που τολμώ να πω είναι από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος επιστήμονας Γ. Παπανικολάου- γνωστός από το Pap test- και μια περιήγηση στην πόλη της Κύμης.

Παίρνοντας μαζί μας τις όμορφες αναμνήσεις της προηγούμενης μουσικής βραδιάς αλλά και …ντόπια γλυκίσματα και σύκα πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Με αυτή την εκδήλωση ο μαέστρος, οι μουσικοί και οι χορωδοί της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ αποχαιρέτισαν τη φετινή «μουσική χρονιά» και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα, 9 του Σεπτέμβρη 2013, στο χώρο του συλλόγου.

Καλό καλοκαίρι σε όλους σας!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ