ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 π.μ. |
 Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου ανοίγει και φέτος για 25η συνεχόμενη χρονιά τις πόρτες του, με ελεύθερη είσοδο, στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας και της κοινότητας Πορτοχελίου, παρουσιάζοντας διακεκριμένους καλλιτέχνες από 11 διαφορετικές χώρες στο καταπράσινο Κτήμα Μάνεση με την ξεχωριστή ενέργεια και την ειδυλλιακή θέα. Από το πλούσιο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι εξής συναυλίες:

Σαββάτο 20 Ιουλίου: το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του υποδεχόμενο τις πασίγνωστες Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού και μαθητή του Καρόλου Κουν, Γιάννη Δεγαϊτη, με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, ξεκινά η έκθεση ζωγραφικής του πορτρετίστα και ζωγράφου Τάσου Καραδήμα.

21 Ιουλίου: Ένα μήνυμα για την εποχή μας, μια θεατρική παράσταση (στα γαλλικά) με έντονες φιλοσοφικές προεκτάσεις και πρωταγωνίστρια την Ινδοκινεζοελβετίδα ηθοποιό Barbara Heman, σε σκηνοθεσία του ισραηλινού καθηγητή θεάτρου Ουριέλ Ζοχάρ.

26 & 27 Ιουλίου: Ένα διήμερο αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση, με ομιλία του δόκτωρα μουσικολογίας Γιάννη Γρηγοράκη και την επομένη παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα ΟΙ ΔΟΛΟΠΕΣ σε συνδυασμό με σύντομες αναφορές στη λαογραφία.

28 Ιουλίου:
Αφιέρωμα στο έτος Καβάφη, με ομιλία της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών φιλολόγου Θέλγης Καταχανάκη και απαγγελία ποιημάτων του Αλεξανδρινού ποιητή από τον νεαρό ηθοποιό Νίκο Μπράβο.

31 Ιουλίου: Συναυλία με τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό την διεύθυνση του πολύπειρου Τάκη Μανιάτη στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μέρος η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας με διευθυντή τον Ευστάθιο Αρβανίτη.

1 Αυγούστου:
Ένας από τους σπουδαιότερους νέους Έλληνες κιθαριστές, ο πολυβραβευμένος Φώτης Κουτσοθόδωρος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ.

4 Αυγούστου:
Η Σουηδική Ορχήστρα Μεθόδου Suzukiπαρουσιάζει και φέτος στο Φεστιβάλ Πορτοχελίου τα θαυμαστά αποτελέσματα της ιαπωνικής αυτής μεθόδου εκμάθησης μουσικής.

4 Αυγούστου: Στην Αρχαία Πόλη Αλιέων, ένα ποικίλο πρόγραμμα με σολίστ και ντουέτα από διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως τον Οδυσσέα Μπάσιο, φαγκοτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τον Ευγένιο Ζημπάϊ βιολονίστα στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ.α.

6 Αυγούστου:
Ρεσιτάλ φαγκότου από τον καθηγητή της Ακαδημίας Τιράνων FatosJaho.

9 Αυγούστου: Η ανερχόμενη Τσεχοσλοβάκα σοπράνο JanaDolezilkovaκαι ο Ρώσος τενόρος PhillipCherkassovσε «Μελωδίες Αγάπης» με την καλλιτεχνική επιμέλεια και συμμετοχή της σπουδαίας Ελληνίδας σοπράνο Μήδειας Ιασονίδου.

10 Αυγούστου: Βραδιά βιολοντσέλου με την εξαίρετη αυστριακή βιολοντσελίστα AristeaCaridis.

17 Αυγούστου:
το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού της σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλεξάνδρας Ματθαιουδάκη.

Ακόμα, το Φεστιβάλ Πορτοχελίου, πιστό στην προσπάθεια στήριξης και ανάδειξης νέων μουσικών, φιλοξενεί σε τέσσερις διαφορετικές βραδιές ανερχόμενους καλλιτέχνες (πιάνο και πνευστά).

Τέλος, μεγάλη έμφαση δίνεται για άλλη μια χρονιά στην παιδαγωγική. Συγκεκριμένα, από 1 έως 7 Αυγούστου (11:00-14:00 καθημερινά, ανοιχτά στο κοινό) θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις με θέμα την παιδαγωγική υπό την επιμέλεια του πιανίστα και καθηγητή Γιώργου Μάνεση. Συμμετέχουν εισηγητές από Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία και Ισραήλ, όπως ο ισραηλινός θεατρολόγος OurielZohar, η διευθύντρια του Κέντρου εκμάθησης Μεθόδου Suzukiστη Σουηδία κ. ChristinaLundstrom, η Δρ. Κλινικής Βιοχημείας και Ανοσολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κατερίνα Σκενδέρη Τριγκάκη, η νομικός και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος) Άρτεμις Χατζή, η πρόεδρος της Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής κ. Ιωάννα Μαρή κ.α.

Το Φεστιβάλ Πορτοχελίου διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Ο.Μ.Ε.ΔΙ.ΠΟ. (Όμιλος Μελέτης Έρευνας & Διάχυσης του Πολιτισμού).

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου (Σ.ΦΙ.Π.).



Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα www.phifestival.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27540 51206

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ