ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το "καφέ της Καρυάς"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. |
 Σαν βγαλμένο από παραμύθι το "καφέ της Καρυάς" είναι ένα ιδιαίτερο κατάστημα εστίασης που όμοιο του, δεν θα βρεις πουθενά.  Ξεκινώντας με έναν κλασικό ελληνικό καφέ, ψημένο στην χόβολη το πρωί και μια ωραία τυρόπιτα, που παρασκευάζεται στον παραδοσιακό φούρνο του χωριού, μπορεί κάθε επισκέπτης να απολαύσει την ομορφιά αυτού του υπέροχου χωριού τις πρώτες πρωινές ώρες, των ημερών του καλοκαιριού.














 Εδω ο κόσμος σηκώνετε πρωί για να απολαύσει το καταπράσινο τοπίο και να εισπνεύσει πεντακάθαρο αέρα που η φύση προσφέρει απλόχερα. Δεν είναι βέβαια τυχαίο που επιλέχτηκε αυτό το χωριό για τα γυρίσματα της σειρά "Το Καφέ της Χαράς" που προβλήθηκε με τεράστια επιτυχία στην Ελληνική τηλεόραση. Μάλιστα... Μιλάμε για το τηλεοπτικό "Κολοκοτρωνίτσι", το χωριό που επέλεξε ο Χάρης Ρώμας για να γυρίσει την τεράστια επιτυχία του.
 Ο ιδανικός χώρος λοιπόν του "Καφέ της Καρυάς" είναι μια εξαιρετική δημιουργία κάποιων ανθρώπων με πολύ ιδιαίτερο γούστο και ιδέες και προσφέρεται χειμώνα, καλοκαίρι για να απολαύσετε το πρωινό σας, το μεσημεριανό σας, αλλά και το δείπνο σας.
Η διακόσμηση του καταστήματος έχει γίνει με απλά καθημερινά φυσικά υλικά από εικαστικούς καλλιτέχνες και έχει δημιουργηθεί μετά από πολύ κόπο, ένα εξαιρετικά μοναδικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν και έργο τέχνης.
Η τοιχογραφία που στολίζει τον μεγαλύτερο τοίχο του καταστήματος είναι μια αληθινή απεικόνιση του κέντρου του χωριού. Ένας χάρτης δηλαδή με την ιστορία και τις παραδόσεις του χωριού, με διαφορετικά υλικά, στατικά και μη, και όχι μια συνηθισμένη ζωγραφιά σε έναν τοίχο. Εκεί μπορείς να χαζέψεις και να δεις σχετικά θέματα με το χωριό, καθώς επίσης και να παρατηρήσεις την λεπτομέρεια που έχουν αποδώσει οι δημιουργοί αυτού του περίφημου έργου.

 Μια εναλλακτική πάλι δημιουργία είναι και το ρολόι που δείχνει το πέρασμα του χρόνου από τον τόπο, συνοδευόμενο με ιστορικές φωτογραφίες. Αν ρωτήσετε μπορούν να σας δώσουν να διαβάσετε την ιστορία, αλλά ακόμα και να σας την διηγηθούν.











Το εσωτερικό ακόμα του "Καφέ της Καρυάς" κρατά την παράδοση του και απεικονίζει τον χώρο σαν μια όμορφη αυλή ενός παλαιού σπιτιού, με την κληματαριά του και την ιδιαίτερη πόρτα της εποχής, όπως επίσης και πολλά στοιχεία από τα παλιά σύνθετα, καθίσματα και άλλα πολλά υλικά που διακοσμούσαν τα τότε σπίτια.

Το ξύλινο παραδεισένιο Bar που βρίσκεται μέσα στο κατάστημα, είναι μια εξολοκλήρου χειρωνακτική κατασκευή όπως και το υπόλοιπο κατάστημα, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Ένας όμορφος χώρος να απολαύσεις ήσυχα το ποτό σου, να χαζέψεις την δημιουργία, να την μελετήσεις και να τη μεταφέρεις στον υπόλοιπο κόσμο.
Μοναδικές ακόμα είναι και οι ιστορίες που είναι γραμμένες επάνω σε ξύλο. Ολόκληρα κείμενα έχουν απεικονιστεί και μεταφερθεί σε ξύλινο καμβά και μεταφέρουν την ιστορία, με ένα πολύ ξεχωριστό και όμορφο τρόπο. Ολόκληρη η ιδέα αυτού του καταστήματος είναι ένα έργο τέχνης, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μια ιστορία του χωριού, απεικονισμένη σε ένα ολόκληρο μαγαζί εστίασης.

Αυτό το καφέ είναι ο ιδανικός χώρος για να ξαποστάσεις όταν βρεθείς στο Κολοκοτρωνίτσι. Με την είσοδό σου στην κεντρική πλατεία του χωριού, το μάτι σου δεν θα πέσει πουθενά αλλού. Στο κέντρο δεσπόζει το ¨Καφέ της Καρυάς" και σε περιμένει να απολαύσεις ότι επιθυμείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας βρεθείς εκεί. Η παραδοσιακή κουζίνα και τα προσεγμένα φαγητά του, δεν θα σε απογοητεύσουν. Το κατάστημα αυτό είναι πάντα η επιλογή ορειβατικών και άλλων συλλόγων, καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το χωριό. Το κατάστημα εξυπηρετεί οποιαδήποτε εκδήλωση θελήσει κανείς να κάνει, ακόμα και σε αριθμό που να ξεπερνά τα 200 άτομα. Έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς, ποδοσφαιρικές ομάδες, εικαστικές εκδηλώσεις, παραδοσιακά συγκροτήματα,γάμους, επετείους και άλλα πολλά.
Νιώστε λοιπόν την ανάγκη για φρέσκο αέρα και μια αναρρίχηση στα βουνά της Καρυάς και απολαύστε το ρόφημα ή το φαγητό σας, σε αυτόν τον μοναδικό χώρο. Στο 27510 75100 ή στο 6945372784 θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για να κανονίσετε την εκδρομή του συλλόγου ή της ομάδας σας.

Το παρακάτω βίντεο προβλήθηκε από την εκπομπή " Γυρίσματα" και δείχνει τη μοναδικότητα αυτού του υπέροχου χωριού. Αν πάτε καλοκαίρι θα απολαύσετε ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο, αν πάτε χειμώνα θα παίξετε με τα χιόνια που κατακλύζουν το χωριό.

Αν θέλετε να φάτε κάτι ξεχωριστό, πάρτε ένα τηλέφωνο και ζητήστε να σας φτιάξουν κόκκορα με χυλοπίτες. Είναι μοναδικό.

www.yegler.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ