ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για τις νέες αυξήσεις και τα «πράσινα» χαράτσια στα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. |
Χωρίς ρεύμα οι φτωχοί - 2 δις ευρώ στο λόμπυ της ενέργειας 

Οι υποσχέσεις για πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη, για τη λεγόμενη «πράσινη οικονομία» του βουλευτή Αργολίδας και υπουργού ΠΕΚΑ Μανιάτη, αποκαλύφθηκαν μαύρες, όπως το μαύρο μπλοκ της μνημονιακής συγκυβέρνησης, και μεταφράστηκαν σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Κομισιόν σε εξωφρενικές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. 

Τις νέες αυτές αυξήσεις επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ τον χρόνο. Το νέο αυτό δυσβάσταχτο χαράτσι γίνεται για να προστεθούν 1.9 δισεκατομμύρια ευρώ στο «Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων» από το οποίο επιδοτούνται με κρατικό χρήμα οι βιομήχανοι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας!

Η δικομματική συγκυβέρνηση χαρίζει έτσι 1.9 δις κατευθείαν στις τσέπες του Ρόκα, του Μυτιληναίου, και όλων των αρπακτικών του λόμπυ των ΑΠΕ. Όχι δεν θα βγει καμία εφημερίδα να ρωτήσει πως προέκυψε αυτό το ποσό, που θα πάνε τόσα λεφτά, γιατί να επιδοτείται με κρατικό χρήμα η «ελεύθερη αγορά» της ενέργειας, γιατί να φορτώνεται ο κρατικός προϋπολογισμός τα κέρδη του Μυτιληναίου, την ίδια ώρα που για 100 και 200 εκατομμύρια ευρώ οδηγούνται συνταξιούχοι στην πείνα, παιδιά στην αμορφωσιά, και γέροντες στον θάνατο!

Τα μέτρα αυτά αύξησης των τιμολογίων του ρεύματος δεν είναι τα τελευταία, καθώς με βάση τις οδηγίες της ΕΕ προετοιμάζεται η πλήρης «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» προκειμένου να ενισχυθεί η είσοδος νέων ιδιωτικών -ανταγωνιστικών προς τη δημόσια- εταιρειών παραγωγής ηλεκτρισμού. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα περάσουν μέσα από το σπάσιμο του ενιαίου γεωγραφικού τιμολογίου της ΔΕΗ φορτώνοντας το βάρος στα νοικοκυριά, τους αυτοαπασχολούμενους, και τους αγρότες, απαλλάσσοντας από τη φορολογία τη μεγάλη βιομηχανία. Έτσι αν ένα νησί τροφοδοτείται από ακριβότερο καύσιμο (ντίζελ) το κόστος θα πολλαπλασιαστεί! Οδηγώντας τους κατοίκους στην εποχή του λυχναριού..

Αυτή είναι η πολιτική της συμμορίας βιομήχανων της ενέργειας, κυβέρνησης, και ΕΕ που κυβερνάει, αυτή είναι η ληστρική πολιτική που έχει αφήσει χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό, και που αν δεν απαλλαγούμε άσπρη μέρα δεν βλέπουμε..

Αυτό που απαιτείται είναι ένα ευρύ Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής με πυρήνα τις ανυπόταχτες δυνάμεις του εργατικού κινήματος για να είναι τα βασικά κοινωνικά αγαθά και οι επιχειρήσεις που τα παράγουν αποκλειστικά δημόσια, υψηλής ποιότητας, και προσιτά σε όλους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ