ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Έγγραφη αναφορά της Χρυσής Αυγής για μη πληρωμή εργαζομένων στο δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. |











Κύριε Δήμαρχε

 Το τελευταίο διάστημα αρκετοί συμπατριώτες μας έχουν καταγγείλει επικοινωνώντας με το Κίνημά μας πως παρά το ότι εργάστηκαν στο δήμο Ναυπλιέων ως εργάτες καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, ηλεκτρολόγοι κτλ. μέσω σύμβασης για δίμηνη απασχόληση (από 7 Μάιου έως και 6 Ιουλίου) εν τούτοις δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς των δύο αυτών μηνών.

Συγκεκριμένα δημότης που εργάστηκε ως εργάτης καθαριότητας μας προσκόμισε και την απόφαση της αρμόδιας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία επιστράφηκε αθεώρητο το χρηματικό ένταλμα πληρωμής που αφορούσε τα 15 αυτά άτομα που εργάστηκαν μέσω της δίμηνης σύμβασης. 

Στο αιτιολογικό της μη θεώρησης η Επίτροπος αναφέρει ότι α) δεν αιτιολογούνται ούτε εξειδικεύονται στην αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι κατεπείγουσες, εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες του δήμου ώστε να δικαιολογείται η πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης, β) δύο εκ των δικαιούχων είχαν απασχοληθεί στον ίδιο φορέα από 18-8-2012 έως 17-10-2012 με δίμηνη σύμβαση μέσα σε συνολικό διάστημα 12 μηνών και γ) πέντε εκ των δικαιούχων δεν είχαν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα που όριζε η με αρ.πρωτ. 11762/25-4-2013 απόφαση του δημάρχου. 

Στην απόφασή της δε η Επίτροπος καταλήγει ότι η πρόσληψη διενεργήθηκε κατά παράβαση των οριζόμενων βάσει του Νόμου.

Είναι προφανές κύριε Δήμαρχε ότι αυτοί οι δεκαπέντε συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία ευθύνη αν ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο ή άλλος φορέας εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του ή αν είχε –ενδεχομένως- μικροπολιτικές σκοπιμότητες κατά νου σε ότι αφορά τις προσλήψεις. Το σίγουρο είναι ότι εργάστηκαν στο δήμο Ναυπλιέων και πρέπει να πληρωθούν. Εμείς, ως Πολιτικό Κίνημα απαιτούμε από εσάς άμεσα να προχωρήσετε στην καταβολή των μισθών αυτών των ανθρώπων. Απλά πράγματα. _

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ