ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεγκέφαλοι διαφημιστές - Αδιάφοροι γονείς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. |
Άρθρο της 
Φρειδερίκου Σπυριδούλας

Κάθε φορά που βλέπω την τελευταία διαφήμηση του jumbo, οργίζομαι.
Οργίζομαι για τους ανεγκέφαλους διαφημιστές που προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών κατασκεύασαν μια διαφήμηση τερατούργημα με όλη την σημασία της λέξης. Μια αισχρή και επικίνδυνη διαφήμηση που απευθύνεται στα παιδιά και στους γονείς για να πουλήσουν μολύβια, γόμες, κόλλες και λοιπά σχολικά προιόντα.

Οπλα, αισχρολογία καλυμένη, πυροβολισμοί κλπ. Πάρτε τα όπλα παιδιά και σκοτώστε ...την κόλλα. Πείτε μετά κι ένα στ'....ίδια μας και θα είστε οι μάγκες του σχολείου.

Οργίζομαι όμως περισσότερο με τούς γονείς και το ΕΣΡ που αδιαφόρησαν και δεν έκαναν τίποτα για να την σταματήσουν την ίδια μέρα. Λέτε να είμαι υπερβολική?

Κι όμως πιστεύω ότι η αδιαφορία μας για το συγκεκριμένο γεγονός έχει να κάνει με την γενικότερη αδιαφορία μας για όλα, που είναι αποτέλεσμα των δεινών που μαστίζουν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτή όμως η εγκληματική αδιαφορία μας καταστρέφει περισσότερο τα παιδιά μας που είναι ευάλωτα και ανυπεράσπιστα στην λαίλαπα της ισοπέδωσης των πάντων.

Εντάξει, έχουμε πιάσει πάτο ως χώρα. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να προστατέψουμε τα μυαλά τών παιδιών μας γιατί με τόση βία λεκτική και τηλεοπτική θα τούς κάψουμε τον εγκέφαλο και το χειρότερο θα προετοιμάσουμε τούς αυριανούς εγκληματίες. Ενας παιδοψυχολόγος μού έλεγε ότι τα πρώτα χρόνια του παιδιού καθορίζουν την προσωπικότητά του και ό
εγκληματίας είναι εγκληματίας από πέντε ετών.

Οχι όλα θυσία στον βωμό τού χρήματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ