ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Κλαδικής Εκπαιδευτικών ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:20:00 μ.μ. |

Η μάχη ξεκίνησε… Όλοι μαζί για την ανατροπή!! 
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο 
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί!! 

Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα από τις μαχητικές διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, της Δευτέρας, πρώτης ημέρας της απεργίας των εκπαιδευτικών. Τα ποσοστά της απεργίας, που ξεπερνούν το 90% πανελλαδικά και ακόμη υψηλότερα στα σχολεία της Αργολίδας, είναι αποκαλυπτικά και αποτυπώνουν τη δυναμική και την αποφασιστικότητα της μάχης που έχει ξεκινήσει. 

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι σπουδαστές, ειδικότερα οι ανυποχώρητοι μαθητές της κατάληψης του 1ού ΕΠΑΛ Άργους που έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο φασισμό και τον κρατικό αυταρχισμό, αλλά και οι εμποροβιοτέχνες και οι εργαζόμενοι στην αρχαιολογική υπηρεσία, καθώς και πολλοί άνεργοι, ένωσαν τις φωνές τους και διαδήλωσαν δυναμικά στο κέντρο της πόλης του Ναυπλίου.

Αύριο Τετάρτη, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ρίχνονται στη μάχη και άλλα σωματεία και φορείς εργαζομένων. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται στο πλευρό των απεργών. Σε όλα τα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες της χώρας, το μήνυμα της συμπαράστασης και η πίστη στην κοινή μάχη που ξεκίνησε ακούγονται ισχυρά, πάνω από τα ψέματα και τις συκοφαντίες των μνημονιακών παπαγάλων στα ΜΜΕ.

Έντρομη η κυβέρνηση προσπαθεί να συκοφαντήσει και να εκφοβίσει των αγώνα των εργαζομένων. Μάταια όμως. Πρόκειται για ένα απεργιακό ποτάμι που περιλαμβάνει πολλούς κλάδους του δημοσίου και πρέπει να διευρυνθεί. Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης πρέπει να κατέβουν ακόμα περισσότεροι στο δρόμο δείχνοντας το δρόμο της συνέχισης και της νίκης.

Αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο κάποιους κλάδους. Αφορά τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νέα και νέο, αφορά όλη την κοινωνία. Είναι μια μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την πτώση της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας. Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί αποφασιστικά όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, να κάνουν τον αγώνα αυτό, δικό τους αγώνα. Να στηρίξουν τις απεργίες, τις απεργιακές επιτροπές και τις διαδηλώσεις, να συμβάλλουν ώστε να βγουν στο δρόμο και άλλοι κλάδοι. Είναι η στιγμή του πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι η στιγμή που ένα ανατρεπτικό αγωνιστικό μέτωπο μπορεί να γκρεμίσει την πολιτική τους.

Αυτή τη λογική θα υπερασπιστεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις δυνάμεις της στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, αλλά και τη συνολική πολιτική της παρέμβαση. Χαιρετίζουμε όλους τους αγωνιζόμενους που μέσα στην πυρά της πάλης χτίζουμε τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.

Ο αγώνας μπορεί να είναι μακρύς, αλλά θα νικήσουμε..!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ