ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ασίνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:07:00 μ.μ. |
 Μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους θρασύδειλους δολοφόνους της χρυσής αυγής τίποτα δεν είναι το ίδιο. Οι συλλήψεις του ηγετικού κύκλου της αποτελούν μια ελάχιστη μόνο δικαίωση των θυμάτων της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Η πραγματική δικαίωση θα έρθει με την οριστική διάλυση της ναζιστικής συμμορίας αλλά και των πολιτικών που γεννούν, νομιμοποιούν, και επιστρατεύουν τα φασιστικά ιδεολογήματα και εγκλήματα.
Μια επίθεση που παραπέμπει σε πρακτικές της χρυσής αυγής έγινε πρόσφατα και στην περιοχή της Ασίνης με έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο από μαχαιριές στο θώρακα και στην πλάτη. Δε θα είχε νόημα να μπούμε στη διαδικασία να καταγγείλουμε το γεγονός σαν ΑΑΜΑ αν πρώτον ο συλληφθείς και φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν ήταν γνωστός υποστηρικτής και προπαγανδιστής της χρυσής αυγής (σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας) και δεύτερον αν δεν είχε βρεθεί στην κατοχή του δράστη ολόκληρο οπλοστάσιο ίδιο με αυτά που έχουν χρησιμοποιήσει σε αιματηρά επεισόδια μέλη της ναζιστικής συμμορίας (μια πεταλούδα με την οποία μαχαίρωσε το θύμα, ένα πιστόλι, διαμετρήματος 7. 65mm, ένα κυνηγετικό όπλο του οποίου την κάννη είχε τροποποιήσει, εξήντα εννέα (69) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο (2) πτυσσόμενες αστυνομικές ράβδοι, τρία (3) μαχαίρια με μήκος λάμας -20-, -17-, και -12- εκατοστών αντίστοιχα, μια σιδερογροθιά, ένα καψύλλιο-πυροκροτητής, και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Μετά από τα ευρήματα αυτά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Αλήθεια δεν είχε ενημερωθεί η αστυνομία για το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε απασχολήσει επανειλημμένα την τοπική κοινωνία για την τραμπούκικη δράση του μετερχόμενος μάλιστα της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φύλακας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου; Δεν γνώριζε η αστυνομία ότι ο συνδυασμός της παραβατικής δράσης του συγκεκριμένου ατόμου με τους ισχυρισμούς της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Ασίνης που τον εμπλέκουν με την εγκληματική συμμορία της χρυσής αυγής καθιστούσαν πιθανό να βρίσκεται στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο; Σε όλη την Ελλάδα σε ανάλογες έρευνες σε γραφεία της χρυσής αυγής και στα σπίτια μελών της ανακαλυφθήκαν πλήθος όπλων. Αν αυτό είχε γίνει και εδώ όπως απαίτησαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής που κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν δύο φορές στον δρόμο, μεταξύ των οποίων σωματεία εργαζομένων, ο φοιτητικός σύλλογος, πολιτικοί φορείς, ακόμη και το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμα που εξέδωσε, ίσως το οπλοστάσιο αυτό να είχε βρεθεί νωρίτερα και να είχε αποφευχθεί η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ας θυμίσουμε στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην τοπική αστυνομία, ότι αυτή είναι η δεύτερη* δολοφονική επίθεση στην οποία δράστης είναι άτομο που κατά την τοπική κοινωνία έχει σχέση με τη χρυσή αυγή και η οποία καταγγέλλεται από το Αντιφασιστικό / Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας χωρίς να λάβουμε υπόψη μας την επίθεση στην Πύλη Πολιτισμού* όπου οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί έδειξαν απαράδεκτη έως και ύποπτη ανοχή στους προπηλακισμούς των τραμπούκων νεοναζί ενάντια σε μέλη του ΑΑΜΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αλήθεια αυτή τη φορά οι έρευνες θα γίνουν ως οφείλουν ώστε να ξεριζωθεί και ο τελευταίος επίδοξος δολοφόνος της φασιστικής συμμορίας ή θα περιμένουμε το επόμενο θύμα τους; Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη θα βαραίνει στο εξής και τις αρμόδιες αρχές αν συνεχιστεί η ανοχή και ο πλημμελής έλεγχος απέναντι τους.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε οι έρευνες για διασυνδέσεις ένστολων με την Χρυσή Αυγή να επεκταθούν και τοπικά σε όλους τους κλάδους των σωμάτων ασφαλείας και των ένοπλων δυνάμεων. Να ξεριζωθούν οι θύλακες της Χρυσής Αυγής και σε αυτούς τους χώρους.

Προειδοποιούμε ότι δεν εφησυχάζουμε και θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των παραπάνω υποθέσεων για την απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της ναζιστικής συμμορίας.

Καλούμε, εκ νέου, όλο τον κόσμο της Αργολίδας να απομονώσει τους νεοναζί σε όποιον χώρο κι αν αυτοί κινούνται και να σταθεί ενωμένος απέναντι στις δολοφονικές δράσεις τους. Η πάλη του αντιφασιστικού κινήματος είναι ο μόνος εγγυητής απέναντι στην φασιστική και ρατσιστική απειλή.


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ