ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συντονισμένες προσπάθειες της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου έφεραν αποτέλεσμα για τα έργα σε Τολό και Δρέπανο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. |
 Δύο νέα έργα υποδομής προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των έργων ύδρευσης , αποχέτευσης που εκτελεί η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου. Πρόκειται για δύο έργα που αφορούν την αποχέτευση του Τολού και του Δρεπάνου και συγκεκριμένα:
1ο) Την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού (ταινιοφιλτρόπρεσας) προϋπολογισμού : 221.400€, ο οποίος θα βελτιώσει σημαντικά την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Τολού και θα μειώσει το κόστος της . Η ολοκλήρωση του έργου αυτού ήταν πρωταρχικό μέλημα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. αμέσως μόλις ανέλαβε την ευθύνη του βιολογικού καθαρισμού του Τολού, πλην όμως δεν υπήρχε η απαιτούμενη έγκριση περιβαλλοντικών όρων και άδεια λειτουργίας του, η οποία είχε λήξει από το έτος 2006. Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κατάφερε με συντονισμένες προσπάθειες να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες έτσι ώστε η προμήθεια του σημαντικού αυτού εξοπλισμού να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

2ο) Το δεύτερο έργο αφορά στην ολοκλήρωση αποχέτευσης Δρεπάνου, προϋπολογισμού :4.120.500€, το οποίο είχε προσπαθήσει από το έτος 2011 η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. να το εντάξει στο ΕΠΕΡΑ, όμως αυτό δεν επετεύχθη.  Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με αμείωτο ενδιαφέρον και συντονισμένες προσπάθειες υπέβαλε στη συνέχεια τη μελέτη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου με το αίτημα να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό από το Ταμείο του ΕΣΠΑ, ο δε Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ικανοποίησε τα αίτημα και το έργο βαίνει προς την κατασκευή του, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στη τουριστική αυτή περιοχή του Δήμου μας και στη προστασία του περιβάλλοντος.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ