ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη για τη μεταφορά στερεών απορριμμάτων των Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. |
 Με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο τη συζήτηση επί του προβλήματος της μεταφοράς στερεών απορριμμάτων των Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στο ΧΥΤΑ της Φυλής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ΓΓ Συντονισμού του ΥΠΕΣ για θέματα Αποβλήτων Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ποιότητας Ζωής, Γ. Οικονομόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, ΓΓ της ΠΕΔ Αττικής και Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, συνοδευόμενος από το μέλος της ΕΕ της ΠΕΔ Αττικής και δημοτικό σύμβουλο Αγ. Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλο, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής.

Στη σύσκεψη που διεξήχθη σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου συμφωνήθηκε η κοινή βούληση όλων να παύσει το συντομότερο η μεταφορά των απορριμμάτων των δύο δήμων της Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ της Φυλής, που άλλωστε είχε προσωρινό χαρακτήρα λόγω της οξύτητας του προβλήματος. Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό και οι δέουσες ενέργειες και δεσμεύσεις όλων, στο πλαίσιο της ΚΥΑ που διευθετεί προσωρινά τη μεταφορά, της ισχύουσας νομοθεσίας και του υφιστάμενου προγραμματισμού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ