ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κωστούρος: Σημαντικό έργο υποδομής το αποχετευτικό δίκτυο Δρεπάνου - Ο αγώνας που κάναμε απέδωσε καρπούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:36:00 μ.μ. |
 Μετά από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες αλλά και σειρά επαφών , επιτεύχθηκε η ένταξη και η χρηματοδότηση του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου , μαζί με την επέκταση του δικτύου στην παραλία της Πλάκας ,στο Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων – ΔΕΠΙΝ 2007-2013, με συνολική χρηματοδότηση που αγγίζει τα 4,1 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την υπογραφή της απόφασης της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου . Είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον τόπο, ένα έργο που είχε ανάγκη η κοινότητα και οι κάτοικοι. Ο αγώνας που κάναμε τόσο σαν δημοτική αρχή, όσο και σαν δημοτική επιχείρηση, απέδωσαν καρπούς και αυτό αποτελεί δικαίωση για όλους εμάς που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε σε δηλώσεις ο κ. Κωστούρος αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013, της «Αποχέτευση λυμάτων ΔΕΥΑΝ – Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Δ.Δ. Δρεπάνου», συνολικoύ προϋπολογισμού με ΦΠΑ 4.120.500,00 €» από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η κατασκευή των αποχετευτικών υποδομών της δημοτικής κοινότητας Δρεπάνου του Δήμου Ναυπλιέων συμπεριλαμβανομένης και της παραλίας της Πλάκας. Η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο Δρεπάνου προβλέπει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 5,55 χλμ, εσωτερικού δικτύου από σωλήνες, P.V.C.,Φ 200 -250-315 χιλ., μήκους L= 7,4 χιλ. ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια.

Το αποχετευτικό δίκτυο, όπως εξάλλου κι η Προμήθεια – Εγκατάσταση- Θέση σε λειτουργία συστήματος φυγοκεντρικού διαχωριστήρα αφυδάτωσης ιλύος εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 ”, με την συνολική χρηματοδότηση των δυο έργων να αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τις σχετικές μελέτες εκπόνησε η ΔΕΥΑΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ