ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Κωμικοτραγική διάσταση για την πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. |




















  Με τίτλο "Βλαχομπαρόκ νοοτροπίες για πολιτιστική πρωτεύουσα" η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας με αφορμή και την υποψηφιότητα της πόλης του Ναυπλίου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, κάνει λόγο για  κωμικοτραγικές καταστάσεις και επικοινωνιακά κόλπα των τοπικών αρχόντων, προσδοκώντας να αποκομίσουν οφέλη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού κανένας δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά 3 διαφορετικές υποψηφιότητες από μια τόσο μικρή περιφέρεια όπως η Πελοπόννησος.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο της εφημερίδας


"Μετά την Τρίπολη και την Καλαμάτα, υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 θέτει και το Ναύπλιο. Ουσιαστικά η υπόθεση των υποψηφιοτήτων αρχίζει να αποκτά κωμικοτραγική διάσταση, αφού κανένας δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά 3 διαφορετικές υποψηφιότητες από μια τόσο μικρή περιφέρεια όπως η Πελοπόννησος. Όμως οι τοπικοί άρχοντες θα τις… σερβίρουν επικοινωνιακά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προσδοκώντας να αποκομίσουν οφέλη.

Ήδη το θέμα μπήκε στην προεκλογική ατζέντα, αφού ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης φρόντισε να χαρακτηρίσει... ασόβαρη την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας χωρίς όμως να πάρει θέση για την αντίστοιχη του Δήμου Τρίπολης. Ετσι δεν αποκλείεται να γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης που θα βασίζεται σε τοπικισμούς του παρελθόντος. Σε κάθε περίπτωση η περιφερειακή συνείδηση αποδεικνύεται... όνειρο θερινής νυκτός.

Για την ιστορία και μόνο, να αναφέρουμε ότι πρώτος υπέβαλε υποψηφιότητα για να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ο Δήμος Τρίπολης. Ακολούθησε ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ προχθές πήρε σχετική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, ύστερα από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/30684-vlaxomparok-nootropies-politistiki-proteyousa
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ