ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ξύπνησαν μνήμες από την αναδρομή στο Λυγουριάτικο καρναβάλι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 μ.μ. |




















 Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουρίου "Ο Καββαδίας" πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 εκδήλωση-αναδρομή στο Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι, από τότε που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, πώς άρχισε, ποια τα ήθη και έθιμα και η σημασία τους.
Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα παραδοσιακά τραγούδια του Συλλόγου έφεραν όμορφες αναμνήσεις στους παλιούς και ενθουσίασαν τους νεότερους, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό!
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν τα βίντεο που προβλήθηκαν στην εκδήλωση από πολύ παλιές φωτογραφίες, ενώ οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το Λυγουριάτικο καρναβάλι από παλιά, έφεραν στον νου ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν σε αυτό που σήμερα δεν ζουν.
 Οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Καββαδίας" μπόρεσαν και συγκεντρωσαν το διάσπαρτο υλικό μετά από κοπιαστική έρευνα του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της εκδήλωσης Ιωνα Ξυπολιά, το ταξινόμησαν και σήμερα να μπορεί να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο αλλά και στην νέα γενιά του τόπου πληροφορίες για το μοναδικό Λυγουριάτικο καρναβάλι.

Παρακολουθήστε παρακάτω μια αναδρομή στο Λυγουριάτιο καρναβάλι:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ