ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Έχασε ο Διομήδης στο τελικό κυπέλλου από την ΑΕΚ 18 - 16

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:46:00 μ.μ. |




















 Με τον κόσμο στο πλευρό της, σε μια καυτή ατμόσφαιρα στα Λιόσια, η Ένωση πήρε το κύπελλο Ελλάδος στο χάντμπολ κερδίζοντας με 18-16 τον Διομήδη Άργους! Το… πάρτι είχε στηθεί από νωρίς στην εξέδρα. Η ΑΕΚ είχε τον κόσμο στο πλευρό της περισσότεροι από 2.000 Ενωσίτες ήταν στην κερκίδα έναντι 100 του Διομήδη- είχε την «έδρα» αλλά και το αήττητο, όχι μόνο κόντρα στον Διομήδη. Είχε λοιπόν ένα προβάδισμα έναντι των «λύκων» που ως… πρωτάρηδες στο θεσμό, καλούνταν να κάνουν την υπέρβαση κόντρα στην κάτοχο του τίτλου.
Ούτε αυτή τη φορά όμως άλλαξαν τα δεδομένα, αν και ο τελικός στο κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Κάποια ξεσπάσματα ωστόσο από την πλευρά της ΑΕΚ έδωσαν… ρυθμό στην κερκίδα που πήρε από νωρίς φωτιά και το τελικό 18-16 υπέρ της Ένωσης, παρά την προσπάθεια του Διομήδη στα τελευταία λεπτά, έμοιαζε με… φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη υπερασπίστηκαν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στην Κέρκυρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, βάζοντας στην τροπαιοθήκη τους την 3η κούπα του Κυπέλλου, μετά το 2009 και το 2013.
Ο Χριστόφορος Μπακαούκας με έξι τέρματα στο πρώτο μέρος από τα 11 της ΑΕΚ έδωσε, όπως κάνει πάντα, το… σύνθημα για τη νίκη, ενώ ο εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια Κώστας Τσιλιμπάρης, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP του τελικού, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Διομήδη που δεν μπορούσε εύκολα να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Χαμηλό το σκορ του τελικού, με τους παίκτες της ΑΕΚ να κρατούν σταθερά το προβάδισμα μετά το 15ο λεπτό, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα. Το 4-4 έγινε 4-6 για την Ένωση και 11-7 με δύο προσωπικά τέρματα από τον Ζούγιοβιτς, που είχε καθοριστική παρουσία.
Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, με τον Λοΐζο που πέρασε κάτω από τα δοκάρια για τον Διομήδη να κάνει σημαντικές επεμβάσεις κρατώντας μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του που προσπάθησε να αντεπιτεθεί στα τελευταία λεπτά. Το 9-14 για την ΑΕΚ έγινε 13-15, το γκολ του Ράκσεβιτς όμως έδωσε σημαντική «ανάσα» στην Ένωση που είχε να σκοράρει σχεδόν για πέντε λεπτά, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, για να σφραγίσει τελικά την κούπα ο Αλβανός με δύο τέρματα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Τα 5λεπτα: 0-0, 2-2, 3-3, 5-6, 5-8, 7-11, 9-12, 9-13, 10-14, 11-15, 13-16, 16-18
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ