ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Αντι-Τσίπρας Σταύρος Θεοδωράκης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:28:00 π.μ. |
«Εις την πολιτικήν τα πάντα προγραμματίζονται και υλοποιούνται κατά τον προγραμματισμόν των»                                       Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Πρόεδρος ΗΠΑ 1933-1945
                                                                           

Γράφει ο Αλέξανδρος Αν. Τσούμπας

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φαινόμενο. Ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης δημιούργησε ένα κομματικό σχήμα, «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», με στόχον την εκπροσώπησή μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το ΠΟΤΑΜΙ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μεσημέρι της Τρίτης (03/03/2014) σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Μοναστηράκι. Εντός δύο ημερών (την Πέμπτη 05/03/2014), μόλις 48 ώρες αργότερα, η ALCO, μία γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων παρουσίασε ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ως την τέταρτη πολιτική δύναμη στην χώρα με ποσοστό 5.7%. Υπενθυμίζουμε τα ποσοστά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, αυτής της δημοσκοπήσεως: ΣΥΡΙΖΑ 20.9%, Ν.Δ. 20%, Χ.Α. 6.4%, ΠΟΤΑΜΙ 5.7%, ΚΚΕ: 5.2%. Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%, ΠΑΣΟΚ: 3.8%, ΔΗΜΑΡ: 2.8%, Οικολόγοι: 1.4%, Ανταρσία: 1.1%.

Κεραυνός εν αιθρία, ή κατασκεύασμα του όλου καταστημένου που οδηγεί τα πολιτικά πράγματα στον τόπον μας προς εξυπηρέτηση των ιδίων αυτού συμφερόντων;

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε, όπως προκύπτει και από την υπερβολική προβολή του σε όλα τα μέσα «ενημερώσεως», αλλά και κυρίως κρινόμενο με βάση την ρήση του Δημοσθένους: «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται» δηλαδή «Διότι από το αποτέλεσμα όλα τα προγενέστερα κρίνονται», δια να μην υποχρεωθεί η παρούσα κυβέρνηση να επιλέξει μεταξύ των δύο πιθανών εξελίξεων, ήτοι: (α) να γίνουν ταυτόχρονα με τις Ευροεκλογές και οι Εθνικές εκλογές, και (β) να μην μπορεί να κυβερνήσει εάν η μέσω των Ευρωεκλογών διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ ήτο πολιτικώς κρινόμενη σημαντική (υπολείπετο π.χ. η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ κατά περίπου 2-3 ή περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες) και υποχρεούτο ως εκ τούτου σε παραίτηση.

Οι πίσω από την σκηνήν κινούντες τα νήματα, μετά την διαπίστωση ότι το ΣΥΡΙΖΑ έχει, εξόφθαλμα ορατές, τεράστιες εσωτερικές τριβές προκύπτουσες από τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές των στελεχών του, τις φιλοδοξίες αυτών και την ανικανότητα του αρχηγού του να τιθασεύσει τις διαφορές και φιλοδοξίες των στελεχών του, σκέφθηκαν την δημιουργία ενός «Αντι-Τσίπρα». Και τον βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Σταύρου Θεοδωράκη. Τα γνωρίσματα του δευτέρου ομοιάζουν με αυτά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Υπηρετούν σχεδόν τον ίδιο ιδεολογικό χώρο, είναι νέοι (διαφορά ηλικίας 11 χρόνια), κινούνται και ομιλούν σχεδόν παρομοίως, έχουν σχεδόν τον ίδιο σωματότυπο, κ.λπ. Υπάρχει ασφαλώς μία διαφορά, ο ένας είναι πολιτικός μηχανικός (έστω και εάν σαν συνδικαλιζόμενος φοιτητής δεν πατούσε το πόδι του στις αίθουσες διδασκαλίας) και ο άλλος είναι δημοσιογράφος.

Αποτέλεσμα: Η Ν. Δ. να τρίβει τα χέρια της, αφού ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν την αγγίζει (μόνον το 1% των ψηφοφόρων του «Ποταμιού» προέρχεται από την Ν.Δ., δημιουργήθηκε εξ’ άλλου προς τούτο) ενώ εμβολίζει με τα κάτωθι αντίστοιχα ποσοστά τα άλλα κόμματα: τον ΣΥΡΙΖΑ με 7.&%, την ΔΗΜΑΡ με 12.8%, τους ΑΝΕΛ με 12.1%, το ΠΑΣΟΚ με 8.1%) αποδυναμώνοντας τα. Και αυτά σαν αρχή, μόλις 48 ώρες μετά την παρουσίαν του ενώπιόν μας

Ο Αντι-Τσίπρας ευρέθη. Τα μέσα τον «πάνε» και θα εξακολουθήσουν να τον «πάνε» αφού είναι κατασκεύασμά αυτών που τα ελέγχουν, Εκτός εάν ο κ. Θεοδωράκης «καβαλήσει το καλάμι» και θεωρήσει εαυτόν αυτοδημιούργητο. . Μην απορήσετε εάν το ψηφοδέλτιο του κ. Θεοδωράκη περιλάβει αρκετούς επωνύμους και μέχρι χθες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλή καλλιέργεια του Λόγου.

Σημείωση: Όλα τα ποσοστά που αναφέρονται είναι παρμένα από την δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO. 07/03/2014





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ