ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πορτοκάλια: Με χαμηλές τιμές και ζήτηση ολοκληρώνεται η χρονιά - Στα Βαλέντσια οι ελπίδες των παραγωγών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:37:00 μ.μ. | |






















 Μια από τις δυσκολότερες εμπορικές περιόδους των τελευταίων ετών χαρακτηρίζουν οι παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιριστικών επιχειρήσεων την φετινή για το πορτοκάλι. Χαμηλές τιμές, μειωμένη ζήτηση στην εγχώρια αγορά και μεγάλες ποσότητες αδιάθετων προϊόντων που μένουν στα δέντρα συνθέτουν την φετινή εικόνα όπως μας την περιγράφουν οι πορτοκαλοπαραγωγοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου την περίοδο αυτή η συγκομιδή και εμπορία των ομφαλοφόρων ποικιλιών πορτοκαλιών οδεύει προς το τέλος της και αναμένεται να ξεκινήσουν οι ποικιλίες Βαλέντσια και Lane Late.

Για μια από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων χρόνων στο πορτοκάλι κάνει λόγο στον ΑγρΤύπο, ο κ. Σπύρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών (Ο.Π.) Φρούτων της ΕΑΣ Αργολίδας. Μάλιστα μας υπενθυμίζει ότι και στις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Πελοπόννησο ένα από τα κύρια αιτήματα των παραγωγών ήταν η ενίσχυσή τους από το πρόγραμμα de minimis «κάτι που εκκρεμεί ακόμα», μας αναφέρει. Και προσθέτει: «στην Αργολίδα έχουμε κατά βάση καλλιέργειες πορτοκαλιάς ποικιλίας Νάβελ και κάποια λιγότερα Lane Late. Στα Νάβελ αυτή την στιγμή οι εξαγωγές έχουν σταματήσει. Κατά την εκτίμησή μου υπάρχει μια ποσότητα άνω των 20.000 τόνων η οποία βρίσκεται στα δέντρα ενώ η τιμή έχει καταρρεύσει και κυμαίνεται στα 12 λεπτά/κιλό και κάτω». Σε ερώτησή μας αν υπάρχει ελπίδα για καλύτερη προοπτική στην ποικιλία Lane Late, ο κ. Αντωνόπουλος μας είπε χαρακτηριστικά: «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Η εκτίμησή μου όμως είναι ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ