ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τα Λαζαράκια του Συλλόγου «Ελληνική Παράδοση»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 π.μ. |























 Για μία ακόμη χρονιά, τα παιδιά του συλλόγου Ελληνικών χορών και εθνογραφικών ερευνών, ‘Ελληνική Παράδοση’, ξεχύθηκαν στους δρόμους του Άργους για να πουν τα κάλαντα του Λαζάρου, το Σάββατο του Λαζάρου. Κράτησαν έτσι ζωντανό ένα έθιμο που τείνει να εξαφανιστεί στις μέρες μας και συγχρόνως έδωσαν μια ευχάριστη νότα στον κόσμο που κυκλοφορούσε το Σάββατο το πρωί στην πόλη.
Κρατώντας καλαθάκια με λουλούδια και φορώντας στο κεφάλι στεφανάκια που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά, διέσχισαν τους πεζόδρομους του Άργους, την πλατεία, την λαϊκή αγορά, το πάρκο τραγουδώντας τα κάλαντα, αλλά και το παραδοσιακό παιδικό ποιηματάκι ‘Μεγάλη Δευτέρα, μεγάλη μαχαίρα’.
Με τα λουλούδια τους και με τραγούδια της Άνοιξης μας θύμισαν πως η άνοιξη είναι εδώ και πως η αναγέννηση της φύσης που λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή, σε συνδυασμό με το μήνυμα της ανάστασης του Λαζάρου μας δείχνουν τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Το μήνυμα αυτό θα επιβεβαιωθεί σε μία εβδομάδα με την Ανάσταση του Κυρίου…
Τα λαζαράκια της ‘Ελληνικής Παράδοσης’ είπαν τα κάλαντα και στον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών στην αυλή του παλιού Δημαρχείου.
Τα έσοδα από τα κάλαντα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα θα βοηθήσουν το έργο του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών του Νομού Αργολίδος, ‘Η Αλληλεγγύη’.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους για την πρωτοβουλία αυτή και ευχόμαστε το έθιμο αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια!

Καλή Ανάσταση!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ