ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Άμεση κινητοποίηση και σύσκεψη για την χαλαζόπτωση που έπληξε την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. |





















 Η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Κυριακή (27 Απριλίου) το πρωί, την ευρύτερη περιοχή του Άργους, Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, στον Άγιο Βασίλειο, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές, προκαλώντας ζημιές σε πολλές καλλιέργειες, κινητοποίησε άμεσα τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

 Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο στην περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκαν  τις πληγείσες περιοχές και θα προχωρήσουν σε εκτίμηση της ζημιάς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποζημίωση των παραγωγών.
 Στην σύσκεψη μετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας Φ. Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αργολίδος Σ.Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Σκαφιδακίου Θωμάς Φακλαρης, οι υποψηφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, Ν. Αγγέλου, Ν. Γόντικας, και Ν.Μπαβελή.
 Ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:

«Άμεση είναι η κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες προς τους πληγέντες αγρότες και να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών που προκάλεσαν, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι χαλαζοπτώσεις και οι ανεμοθύελλες του Σαββατοκύριακου 26-27/4/2014. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Ηλείας, της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες βερικοκιάς, κηπευτικών και αμπελιών. Μετά την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων και την έκδοση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες αγρότες».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ