ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κωστής Μουσουρούλης στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. |
 Ο υποψήφιος ευρωβουλευτης της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Μουσουρούλης επισκέφθηκε σημερα το Ναυπλιο στα πλαίσια της περιοδείας του για τις ευρωεκλογές. Ο κ. Μουσουρούλης επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και ενημερώθηκε για τα έργα στο Λιμάνι Ναυπλίου, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Αργολίδος όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Αργολίδας.
Ο Κωστής Μουσουρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και κατάγεται από την Πισπιλούντα της Χίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

2009-σήμερα: Εκλέγεται Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία (πρώτη εκλογή 2009, επανεκλογή 2012).

2013-σήμερα: Εκλέγεται ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Επίσης, Μέλος των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων. Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

2012-2013: Ορίζεται Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

2012: Ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

2011-2012: Ορίζεται Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

2011-σήμερα: Εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (συνεργασία εθνικών Κοινοβουλίων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

2010-2012: Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χίου (παραιτήθηκε το 2012, με την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου).

2007-2009: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank, Board of Directors).

2007-2009: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τον τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ). Επίσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης Επενδυτικών Σχεδίων Μεγάλης Κλίμακας για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης Διαχείρισης της Αιχμής της Ζήτησης Ηλεκτρικής Ενέργειας, Πρόεδρος της Επιτροπής για την παρακολούθηση των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του έργου κατασκευής του Αγωγού Πετρελαίου ‘Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη’ και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων.

2004-2007: Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών. Με αρμοδιότητες το συντονισμό των συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Γ’ ΚΠΣ & ΕΣΠΑ), την εθνική εκπροσώπηση έναντι της Ε.Ε. σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτικής συνοχής και τη διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης εποπτεία των Ιδιωτικών Επενδύσεων και κρατικών ενισχύσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών (Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την εφαρμογή του Αναπτυξιακού/Επενδυτικού Νόμου). Αναπληρωτής Πρόεδρος και Μέλος της Επιτροπής Προώθησης Επενδύσεων, Μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού και Χάραξης Πολιτικής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για την περίοδο 2007-2013 και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας & Ανάπτυξης.

1987-2004: Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εργάστηκε στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικού Ελέγχου, Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης, καθώς και Περιφερειακής Πολιτικής (1995-2004). Εκπροσώπησε τις υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής σε αποστολές σε πολλά Κράτη-Μέλη της Ένωσης.

1969-1987: Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Πτυχίο Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Μεταπτυχιακοί τίτλοι στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις, από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).

Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Σπουδών, του Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Έχει αναπτύξει θέματα οικονομίας, ανταγωνιστικότητας, ενέργειας και ναυτιλίας στον ελληνικό, κυπριακό, ευρωπαϊκό και διεθνή τύπο. Βασικός ομιλητής σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: "Δημόσιες Επιλογές - Μια προσωπική αφήγηση" (2010, εκδόσεις Σιδέρη) και "Πολιτική Διαδρομή 2009-2011" (2012, εκδόσεις Σιδέρη).

Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ